Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 09-Δεκ-2018 09:44

  Τσακαλώτος: Για τη μείωση του αφορολογήτου συνιστώ υπομονή

  Τσακαλώτος: Για τη μείωση του αφορολογήτου συνιστώ υπομονή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Για τη μείωση του αφορολογήτου το 2020 συνιστώ υπομονή", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Καθημερινή της Κυριακής".

  Ο υπουργός Οικονομικών λέει χαρακτηριστικά: "Για τη μείωση του αφορολογήτου το 2020 συνιστώ υπομονή, όπως συνιστούσα και σε όσους και όσες προκαταλάμβαναν τη μείωση των συντάξεων".

  "Μετά την έξοδο από τα μνημόνια δημιουργούμε πλέον τις συνθήκες για ανάκαμψη, συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις και χρησιμοποιώντας τον δημοσιονομικό χώρο για να τονώσουμε την πραγματική οικονομία", αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος. "Επιστρέφουμε στην κανονικότητα", δηλώνει σε άλλο σημείο.

  Ερωτηθείς για το πότε θα βγει η Ελλάδα στις αγορές, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι τη συγκεκριμένη περίοδο υπάρχει μεγάλη μεταβλητότητα στα επιτόκια και κάνει γνωστό ότι επειδή επιστρέφουμε στην κανονικότητα, όπως αναφέρει, ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους), μέχρι το τέλος του χρόνου, θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες για το 2019 και ένα πλαίσιο προγραμματισμού για το πόσες φορές και σε τι χρονικό ορίζοντα θα βγούμε στις αγορές. 

  Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, οι εκλογές πρέπει να γίνουν στη λήξη της κοινοβουλευτικής θητείας, "μακριά από κάθε εκλογικίστικο σχεδιασμό", ενώ αναφορικά με τα σκάνδαλα υποστηρίζει πως "ούτε τα σκάνδαλα ούτε η σκανδαλολογία βοηθούν την οικονομία. Δεν έχουν παταχθεί πλήρως οι ολιγάρχες, δεν έχουν όμως και την ευχέρεια για 'δουλειές' που είχαν με το παλιό κομματικό σύστημα".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ