Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Νοε-2018 14:02

  Task force ΟΠΕΜΕΔ για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Task force ΟΠΕΜΕΔ για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους

  Ειδική Ομάδα Εργασίας για την επεξεργασία συγκεκριμένων προτάσεων για την υιοθέτηση εφαρμογών Διαμεσολάβησης στη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους των φυσικών προσώπων συγκροτεί ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών.

  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η πρωτοβουλία του ΟΠΕΜΕΔ έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο με την υπό εξέλιξη διαδικασία αναμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου για τη διαχείριση και ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

  Με αφορμή τη μελέτη για ευρεία τροποποίηση του ν. 3869/2010 και την υιοθέτηση νέων μοντέλων για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, ο ΟΠΕΜΕΔ ενεργοποιείται, προτείνοντας την αξιοποίηση του θεσμού της Διαμεσολάβησης και των διαπιστευμένων διαμεσολαβητών, με "οδηγό" τον κομβικό ρόλο τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των επιχειρηματικών οφειλών (ν. 4469/2017).

  Ο ΟΠΕΜΕΔ παραμένει σταθερός στην άποψη, που έχει ήδη εκφράσει, ότι η Διαμεσολάβηση θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση και το πρότυπο για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός αποδοτικού και ωφέλιμου για τον πολίτη σταδίου εξωδικαστικής ρύθμισης χρεών.

  Οι προτάσεις της Ομάδας Εργασίας θα αποτελέσουν τη βάση για τη συμμετοχή του ΟΠΕΜΕΔ και των εταίρων του στον δημόσιο διάλογο, που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων