Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Οκτ-2018 16:49

  Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Θα προσπαθήσουμε να λάβουμε απόφαση για τις συντάξεις τον Νοέμβριο

  Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Θα προσπαθήσουμε να λάβουμε απόφαση για τις συντάξεις τον Νοέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο έκτακτο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης θα ληφθεί, κατά πάσα πιθανότητα, η απόφαση για τον ελληνικό προϋπολογισμό, δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης σήμερα από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

  Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ευρωζώνης, αυτό που έχει σημασία σε ό,τι αφορά τον ελληνικό προϋπολογισμό είναι να επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων βρίσκεται υπό συζήτηση σε συνδυασμό με το πακέτο θετικών μέτρων που έχει παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση. Πρόσθεσε δε, ότι σημαντικό είναι τα όποια μέτρα να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη.

  Ερωτηθείς για το αν η Επιτροπή έχει εντοπίσει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους, στο προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού, ο ίδιος παράγοντας της ευρωζώνης ανέφερε ότι η Επιτροπή εξετάζει τις δημοσιονομικές επιπτώσεις διαφόρων σεναρίων εφαρμογής μέτρων.

  Σχετικά με το πότε θα ληφθεί η τελική απόφαση για την έγκριση του ελληνικού προϋπολογισμού, ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι, εξ όσων γνωρίζει, η Βουλή των Ελλήνων θα πρέπει να τον εγκρίνει ως τα τέλη Νοεμβρίου. Επομένως, είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί εν ευθέτω χρόνω και ενδεχομένως στο έκτακτο Eurogroup που θα γίνει τον Νοέμβριο, με βασικό θέμα την εμβάθυνση της ΟΝΕ.

  Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι στο Eurogroup της 5ης Νοεμβρίου θα βρεθεί στο επίκεντρο το ιταλικό ζήτημα, ενώ η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη. 

  Σύμφωνα με την Καθημερινή,  ο Έλληνας εκπρόσωπος στο Euroworking Group Γ. Χουλιαράκης ενημέρωσε τους συναδέλφους του, χθες, ότι η απόφαση για τις περικοπές των συντάξεων, αλλά και τι δημοσιονομικός χώρος θα υπάρχει για να εφαρμοστούν και τα αναπτυξιακά μέτρα, θα πρέπει να παρθεί πριν το τέλος Νοεμβρίου, καθώς αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να ψηφιστεί ο τελικός προϋπολογισμός και χρειάζεται να έχει τα τελικά νούμερα. Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί  ότι το υπερπλεόνασμα δεν θα φτάσει και για την μη περικοπή των συντάξεων, αλλά και τα μέτρα της κυβέρνησης.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ