Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Οκτ-2018 14:38

  ΤτΕ: Σχεδόν αμετάβλητη η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις - νοικοκυριά

  ΤτΕ: Σχεδόν αμετάβλητη η ζήτηση για δάνεια από επιχειρήσεις - νοικοκυριά
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε η συνολική ζήτηση για δάνεια τόσο από επιχειρήσεις όσο και από νοικοκυριά το γ' τρίμηνο του 2018, αν και παρατηρήθηκε μικρή αύξηση της ζήτησης για μακροπρόθεσμα δάνεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

  Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ: 

  Δάνεια προς μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις

  Το γ΄ τρίμηνο του 2018, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων όσο και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2018 (βλ. Διάγραμμα 1), εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες αναμένουν ότι τα κριτήρια γενικά θα παραμείνουν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2018. 

  Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε η συνολική ζήτηση δανείων από τις ΜΧΕ (βλ. Διάγραμμα 2), αν και παρατηρήθηκε μικρή αύξηση της ζήτησης για μακροπρόθεσμα δάνεια. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση δανείων από τις ΜΧΕ αναμένεται να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο.

  Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (βλ. Διάγραμμα 3).

  Δάνεια προς νοικοκυριά

  Το γ΄ τρίμηνο του 2018, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2018 (βλ. Διάγραμμα 1), εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

  Η ζήτηση για δάνεια προς νοικοκυριά παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2018 (βλ. Διάγραμμα 2). Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου του 2018.

  Αμετάβλητοι παρέμειναν οι όροι χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, το γ΄ τρίμηνο του 2018.

  Η αναλογία των αιτήσεων για δάνεια προς νοικοκυριά που απορρίφθηκαν παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (βλ. Διάγραμμα 3).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων