Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Οκτ-2018 18:12

  Nestle Ελλάς: Ολοκλήρωση της επένδυσης στο εργοστάσιο καφέ στα Οινόφυτα

  Nestle Ελλάς: Ολοκλήρωση της επένδυσης στο εργοστάσιο καφέ στα Οινόφυτα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ολοκλήρωση της επένδυσης συνολικής αξίας 8,5 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο καφέ της εταιρείας στα Οινόφυτα ανακοίνωσε σήμερα η Nestle Ελλάς.

  Η επένδυση αφορά στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων καβουρδίσματος ελληνικού καφέ και εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας.

  "Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Ολοκληρώσαμε μια δύσκολη περίοδο, ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και τώρα το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι το στοίχημα της ανάπτυξης", ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας σε ομιλία του σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο και συνέχισε: "Πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και κυρίως να προλάβουμε τις εξελίξεις, τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται με ραγδαίους ρυθμούς και να προσαρμοστούμε σε αυτές".

  Ο κ. Πιτσιόρλας αναφερόμενος στην επένδυση της Nestle Ελλάς τόνισε: "Το παράδειγμά σας είναι πολύ θετικό και θα πρέπει να γίνουν και άλλες επενδύσεις. Στην Ελλάδα σήμερα γίνονται επενδύσεις, μεγάλες και μικρές. Είναι αναγκαίο να προσανατολιστούμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παραγωγικής δομής της χώρας, στα καινοτόμα προϊόντα και στην εξωστρέφεια και παράλληλα να διαμορφώσουμε μια οικονομία ανταγωνιστική".

  "Με την επένδυσή σας δίνετε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας και της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, που είναι πάρα πολύ απαραίτητο. Θα είμαστε δίπλα σας. 'Αλλωστε το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναβαθμίζει το χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας δείχνει τον προσανατολισμό μας" ανεφερε ο κ. Πιτσιόρλας.

  Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η κατάθεση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τη χωροθέτηση του βιομηχανικού πάρκου στα Οινόφυτα.

  Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στην ομιλία του τόνισε ότι η υλοποίηση της επένδυσης της Nestle Ελλάς αποτελεί πολύ μεγάλη νίκη, όχι μόνο για την ίδια την εταιρεία αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

  "Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δώσαμε πολύ μεγάλη σημασία στη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης και ανάπτυξης στο Σχηματάρι στα Οινόφυτα. Αυτό έγινε με τη συνδρομή του δημάρχου και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Σε λίγες ημέρες. Πρόκειται για ένα σχέδιο που με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ και θέτει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική βιομηχανία και ένα καλύτερο μέλλον για την ευρύτερη περιοχή με άξονα τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη" ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

  O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestle Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, δήλωσε: "Το εργοστάσιο του καφέ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην πορεία της Nestlé. Στα τριάντα χρόνια που είναι στην ευθύνη μας, από το 1987, οι επενδύσεις μας σε αυτό είναι διαρκείς και το έχουν μετατρέψει σε μία πραγματικά προηγμένη παραγωγική μονάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επενδυτική αυτή πορεία κορυφώνεται σήμερα, με την ολοκλήρωση της νέας εγκατάστασης για το καβούρδισμα του καφέ, μιας επένδυσης που ξεκίνησε το 2016 και αγγίζει τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Η νέα επένδυση σημαίνει δέσμευση για το μέλλον του εργοστασίου, σημαίνει ανάπτυξη, καθώς με τις νέες δυνατότητες θα μπορούμε να εξάγουμε διάφορους τύπους καβουρδισμένου και αλεσμένου καφέ από εδώ, από τα Οινόφυτα Βοιωτίας, στις αγορές Nestle σε όλο τον κόσμο, σημαίνει όμως και ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα για την τοπική κοινότητα, και αυτοί είναι τρεις μόνο λόγοι για τους οποίους είμαστε χαρούμενοι σήμερα".

  Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα, που λειτουργεί με την ευθύνη της Nestle Ελλάς από το 1987, γίνεται η συνολική παραγωγή του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, από την πρώτη ύλη μέχρι και τη συσκευασία, καθώς και η συσκευασία του στιγμιαίου καφέ Nescafe Classic που προορίζεται για την ελληνική αγορά.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων