Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Οκτ-2018 16:40

  Νέα αναβάθμιση στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού

  Νέα αναβάθμιση στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέα αναβάθμιση πραγματοποιείται στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, με στόχο την επιτάχυνση και την απλοποίηση της διαδικασίας.

  Μετά από σχετικές υπουργικές αποφάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, αυτοματοποιούνται οι εσωτερικές διαδικασίες σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ, με τη χρήση ειδικού υπολογιστικού εργαλείου που αναπτύχθηκε, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί.

  Το εργαλείο υπολογίζει τους δείκτες-κριτήρια για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, στη βάση των οποίων καθορίζεται το πλήθος των δόσεων (έως 120) και η έκταση του "κουρέματος" προστίμων και προσαυξήσεων κεφαλαίου.

  Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν συμπληρωθεί 60 εβδομάδες από την ενεργοποίηση της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού, αρχικά μόνο για επιχειρήσεις.

  Πλέον, πάνω από 55.000 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, ομόρρυθμοι εταίροι και αγρότες, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη ρύθμιση των χρεών τους. Μάλιστα, πάνω από 3.750 οφειλέτες έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες, υποβάλλοντας οριστικά τη σχετική αίτηση και ήδη έχουν ρυθμιστεί τα χρέη σε περίπου 600 από αυτούς.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων