Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Σεπ-2018 22:30

  ESM: Η Ελλάδα να συνεχίσει να εκσυγχρονίζει την οικονομία της

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ESM: Η Ελλάδα να συνεχίσει να εκσυγχρονίζει την οικονομία της

  Το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν σε θέση να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα είναι σημάδι της ανθεκτικότητας του λαού της, αναφέρει ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Kalin Anev Janse στο ενημερωτικό σημείωμα που κυκλοφόρησε σήμερα.

  Τώρα, η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε μόνιμη βάση συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει την οικονομία της.

  Ειδικότερα, το μήνυμα του γ.γ. του ESM αναφέρει:

  "Καλά νέα για τον ESM αυτό το καλοκαίρι: η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα βοήθειας. Για πρώτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια δεν υπάρχει ενεργό πρόγραμμα του ESM ή του EFSF. Γνωρίζαμε ήδη ότι η Ευρώπη είχε αφήσει πίσω της την οικονομική κρίση: Αυτή ήταν η τελική επιβεβαίωση.

  Το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν σε θέση να ξεπεράσει τα οικονομικά της προβλήματα είναι σημάδι της ανθεκτικότητας του λαού της. Δείχνει επίσης ότι η προσέγγιση του ESM να χορηγεί δάνεια με αντάλλαγμα την υλοποίηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων λειτουργεί. Τώρα, η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε μόνιμη βάση συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει την οικονομία της.

  Η διαφοροποιημένη χρηματοδοτική στρατηγική του ESM και του EFSF παραμένει σε ισχύ, ακόμα και αν δεν υπάρξουν νέες εκταμιεύσεις. Θα συνεχίσουμε να αναχρηματοδοτούμε το χρέος που λήγει και θα είμαστε παρόντες σε εκδόσεις ομολόγων μεγέθους αναφοράς σε όλα τα σημεία της καμπύλης αποδόσεων. Το στρατηγικό πρόγραμμα εκδόσεων σε δολάριο είναι επίσης αμετάβλητο, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων μας να πραγματοποιήσουμε μία με δύο εκδόσεις το έτος.

  Θα συνεχίσουμε να είμαστε ένας αξιόπιστος και προβλέψιμος εταίρος για τους επενδυτές. Είμαστε διαφανείς για τα χρηματοδοτικά μας σχέδια και τα αλλάζουμε μόνο όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη. Όταν ανακοινώθηκε η τελική εκταμίευση για την Ελλάδα τον Αύγουστο, κρατήσαμε αμετάβλητο το σχέδιο. Θα διαχειριστούμε επίσης την πρόωρη αποπληρωμή των 3 δισ.  αυτό το μήνα από την Ισπανία – άλλη μία καλή είδηση! – μέσω του μαξιλαριού ρευστότητας, χωρίς και πάλι αλλαγές στο στάδιο.

  Ο Δεκέμβριος θα είναι ένας ακόμα σημαντικός μήνας για τον ESM. Τότε οι ηγέτες της Ευρώπης θα αποφασίσουν πώς θα ενισχύσουν τον ρόλο του ESM. Έχουν ήδη συμφωνήσει σε ορισμένα νέα καθήκοντα για τον ESM, όπως να είναι ο μηχανισμός προστασίας για τον Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης. Το πώς θα είναι ο ESM σε ένα χρόνο από τώρα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί – αλλά θα εξελισσόμαστε. Έτσι ακόμα και χωρίς χώρες σε πρόγραμμα, το επόμενο έτος θα είναι πλούσιο σε εξελίξεις."

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων