Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Αυγ-2018 16:45

  Μ. Ζορπίδης (ΕΕΘ): Με αιμορραγία προς το κράτος 65% δεν έχει σημασία εάν έχουμε μνημόνιο ή όχι

  Μ. Ζορπίδης (ΕΕΘ): Με αιμορραγία προς το κράτος 65% δεν έχει σημασία εάν έχουμε μνημόνιο ή όχι
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άνευ σημασίας για τους επαγγελματίες είναι το εάν η χώρα βρίσκεται εντός ή εκτός μνημονίου, από τη στιγμή που αποδίδουν το 60%-65% του εισοδήματός τους στο κράτος για φόρους και εισφορές, τονίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

  Με την ευκαιρία της λήξης του γ' Προγράμματος Στήριξης, ο Μιχάλης Ζορπίδης, σημειώνει σε δήλωσή του:
   
  "Σήμερα 21 Αυγούστου, όπως και στις 21 Ιουλίου ή στις 21 Σεπτεμβρίου η αγορά στενάζει, στέναζε και θα στενάζει από την υπερφορολόγηση και τη λιτότητα. Αύριο, όπως και χτες ο κόσμος της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  θα εξακολουθεί να μάχεται για να επιβιώσει, αφού, σύμφωνα με όλα τα επίσημα στοιχεία, αποδίδει το 60-65% του εισοδήματος του στο κράτος, για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Η κατάσταση αυτή δεν αφήνει αρκετό χρήμα στην αγορά ώστε να κινηθεί. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν εξωραΐζεται από επικοινωνιακά τρικ.

  Είναι λοιπόν άνευ σημασίας εάν ζούμε αυτήν την πικρή αλήθεια κάτω από Μνημόνια ή χωρίς αυτά. Η κυβέρνηση, εάν θέλει να αλλάξει κάτι θα πρέπει να σταματήσει την προκλητική εύνοια προς το Δημόσιο Τομέα, τα κονδύλια για τη λειτουργία του οποίου κάθε χρόνο αυξάνονται και να μειώσει τους φόρους των ΜΜΕ και των πολιτών. Μπορεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα να έληξε, αλλά το πνεύμα του Μνημονίου είναι εδώ", καταλήγει ο κ. Ζορπίδης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων