Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Αυγ-2018 10:56

  "Οκ" ΥΠΕΝ για μία από τις εκκρεμείς άδειες στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

  "Οκ" ΥΠΕΝ για μία από τις εκκρεμείς άδειες στα Μεταλλεία Κασσάνδρας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη χορήγηση μίας από τις εκκρεμείς άδειες για την επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού στη Βορειοανατολική Χαλκιδική προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

  Η υπουργική απόφαση αφορά την έγκριση του προσαρτήματος 5 που αφορά την τεχνική μελέτη του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού στον Μαντέμ Λάκκο.

  Είχαν προηγηθεί προσφυγές της "Ελληνικός Χρυσός" στο ΣτΕ, βάσει των οποίων είχαν εκδοθεί οι αποφάσεις 217/2016, 218/2016 και 221/2016. Στις 9 Νοεμβρίου 2017 η "Ελληνικός Χρυσός" ζήτησε από το ΣτΕ να ελέγξει, εάν η διοίκηση συμμορφώνεται με την απόφαση 221/2016. Το ΣτΕ, όπως προκύπτει από το πρακτικό συνεδρίασης της 11/2018 απεφάνθη πως η διοίκηση παρέλειψε να συμμορφωθεί με την εν λόγω δικαστική απόφαση και κλήθηκε να το πράξει αυτό εντός τριμήνου από την κοινοποίηση του προαναφερθέντος πρακτικού.

  Ωστόσο, η εν λόγω έγκριση αφορά το εργοστάσιο εμπλουτισμού στον Μαντέμ Λάκκο όπου θα δημιουργηθεί, μετά το 2020, το μεταλλευτικό κέντρο της Ελληνικός Χρυσός, περιλαμβάνοντας την μεταλλουργία χαλκού χρυσού και αργύρου.

  Με άλλα λόγια, για να εκκινήσει η επένδυση των Σκουριών απαιτείται το υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει, σε συμμόρφωση της απόφαση της διαιτησίας, στην έγκριση δευτερευουσών αδειών, δεδομένου ότι οι βασικές εγκρίσεις έχουν, ήδη, χορηγηθεί.

  Δημ. Δελεβέγκος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων