Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Αυγ-2018 21:00

  Fed: Aμετάβλητα τα επιτόκια, παραμένει ισχυρή η οικονομία

  Fed: Aμετάβλητα τα επιτόκια, παραμένει ισχυρή η οικονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική Federal Reserve κράτησε σήμερα αμετάβλητα τα επιτόκια της επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ταυτόχρονα εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία της οικονομίας αφήνοντας ανοικτή την πόρτα για μία αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της.

  Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της η Fed σημειώνει ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή και η αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται.

  "Η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με ισχυρό ρυθμό", αναφέρει η κεντρική τράπεζα στην ανακοίνωση της. Παράλληλα σημειώνει ότι οι επενδύσεις των επιχειρήσεων και οι δαπάνες των νοικοκυριών αυξάνονται με "ισχυρό" ρυθμό.

  Τον Ιούνιο οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας είχαν αποφασίσει την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στο 1,75% με 2%. Σήμερα ψήφισαν ομόφωνα να παραμένουν αμετάβλητα.

  Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,1% το β΄ τρίμηνο του έτους, εμφανίζοντας την καλύτερη επίδοση από το 2014.

  Για το α΄ εξάμηνο του έτους η αμερικανική οικονομία έχει αναπτυχθεί με ετήσιο ρυθμό 3,2%, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αξιωματούχων της Fed για το σύνολο του έτους στο 2,8%.

  Με την οικονομία να εμφανίζει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης οι αξιωματούχοι της Fed σχεδιάζουν άλλες δύο αυξήσεις των επιτοκίων φέτος και τρεις το επόμενο έτος, οδηγώντας τα αμερικανικά επιτόκια πάνω από το 3%.

  Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι δύο φετινές αυξήσεις θα πραγματοποιούν το Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.

  Παράλληλα, ο πληθωρισμός έχει πλησιάσει τον επίσημο στόχο του 2% της Fed. Οι τιμές καταναλωτή τον Ιούνιο αυξήθηκαν 2,2% σε ετήσια βάση. Χωρίς να περιλαμβάνονται τα τρόφιμα και η ενέργεια, οι δομικές τιμές αυξήθηκαν 1,9%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ