Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Ιουλ-2018 17:41

  G. Pyatt: Το ελληνικό comeback δημιουργεί επιχειρηματικές ευκαιρίες

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  G. Pyatt: Το ελληνικό comeback δημιουργεί επιχειρηματικές ευκαιρίες

  του Χάρη Φλουδόπουλου

  Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα έχουν στρατηγική σημασία ως πύλη για μια ευρύτερη αγορά που φτάνει τα 80 εκατ. καταναλωτές στα Βαλκάνια τόνισε ο αμερικανός πρέσβης G. Pyatt σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε ενόψει της 83ης ΔΕΘ και της παρουσίας σε αυτήν των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας. Όπως ανακοινώθηκε στη φετινή έκθεση θα δώσουν το παρών 52 μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν τζίρο που μετριέται σε τρις δολάρια. Αυτές οι εταιρείες είναι οι καλύτερες αμερικανικές εταιρείες είναι διεθνείς αλλά έχουν σημαντική παρουσία και δέσμευση στην Ελλάδα.

  Παράλληλα ο κ. Pyatt ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί εκτός από την επιχειρηματική παρουσία να έχουν υψηλή κυβερνητική εκπροσώπηση.

  Όπως τόνισε ο αμερικανός πρέσβης, οι ελληνοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις μεγαλώνουν και οι επενδυτές ακολουθούν την ανάπτυξη. Το γεγονός ότι η Ελλάδα επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς δημιουργεί ευκαιρίες επενδύσεων, ενώ παράλληλα βοηθά και η μείωση της αβεβαιότητας, το γεγονός ότι έχει φύγει ο φόβος του Grexit αλλά και ο φόβος για το τραπεζικό σύστημα.

  Ο ίδιος αναφέρθηκε σε πρόσφατες νέες επενδύσεις αμερικανικών εταιρειών στην Ελλάδα όπως η AVIS ή ξενοδοχειακές αλυσίδες που επιστρέφουν. Επίσης σημείωσε την κινητικότητα που υπάρχει στον ενεργειακό τομέα για την ανάδειξη της Ελλάδας ως πύλης με το τερματικό της Αλεξανδρούπολης και τον αγωγό IGB. Μάλιστα ο αμερικανός πρέσβης έκανε ειδική μνεία επίσης και στον ενεργειακό τομέα, και στη συμφωνία που ανακοινώθηκε για τη συμμετοχή της ExxonMobil στις έρευνες για την Κρήτη λέγοντας ότι τα ενεργειακά πρότζεκτ παίρνουν χρόνια για να ωριμάσουν ωστόσο υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον να προχωρήσουν.

  Στη διάρκεια της κρίσης είχαμε πολλές αμερικανικές εταιρείες να μειώνουν την παρουσία τους στη χώρα, τώρα που ενισχύεται η οικονομία υπάρχει δυνατότητα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να στείλουν και μέσω της ΔΕΘ ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή για επενδύσεις και για επιχειρήσεις που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις ξεκάθαρες ευκαιρίες που υπάρχουν, είπε ο κ. Pyatt. Ο ίδιος έκανε αναφορά και στη συνάντηση Τσίπρα - Trump τον περασμένο Οκτώβριο και σημείωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να βοηθήσει η Ουάσιγκτον ώστε να σταλεί θετικό μήνυμα για την Ελλάδα και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει.

  Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς τόνισε ότι η έκθεση έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του τρίτου και τελευταίου προγράμματος, ενώ τόνισε ότι αποτελεί ευτυχή σύμπτωση για τη ΔΕΘ ότι είναι τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ, καθώς όπως είπε δεν έχει υπάρξει χώρα που έχει πάρει τόσο ζεστά τη συμμετοχή της στην έκθεση και ευχαρίστησε για αυτό το λόγο τόσο τον αμερικανό πρέσβη όσο και τις αμερικανικές αρχές για τη βοήθειά τους ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου έγινε η κυρίως εκστρατεία για την προσέλκυση επιχειρήσεων που θα συμμετείχαν στη ΔΕΘ.

  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού εΕπιμελητηρίου Σ. Αναστασόπουλος με αφορμή την παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην έκθεση έχει δημιουργηθεί ένα γεγονός που δημιουργεί γενικότερα ευκαιρίες για την Ελλάδα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στην ΔΕΘ όπως Microsoft, Pfeizer, Coca Cola, Libra, Cisco, HP αλλά και η ελληνική εταιρεία Intralot που έχει σημαντική παρουσία στις ΗΠΑ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων