Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Ιουλ-2018 14:30

  Συμφωνία Συνεργατικής Τράπεζας Θεσσαλίας με Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) και η Συνεργατική Τράπεζα της Θεσσαλίας (CBT) υπέγραψαν συμφωνία εγγύησης μικροχρηματοδοτήσεων στην Ελλάδα, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, που επιτρέπει στην Τράπεζα να παράσχει δάνεια σε 500 μικρές επιχειρήσεις για τα επόμενα πέντε χρόνια.

  Οι επιχειρηματίες θα επωφεληθούν από δάνεια με μειωμένο επιτόκιο και με χαμηλότερες απαιτήσεις εξασφάλισης, στο πλαίσιο του προγράμματος που υποστηρίζεται από την ΕΕ, ενώ το σχέδιο αφορά κυρίως νεοσύστατες επιχειρήσεις, εταιρείες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια των χρηματοπιστωτικών κρίσεων και επιχειρήσεις του γεωργικού τομέα.

  Η επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Κινητικότητα στην Εργασία, Μαριάν Τίσεν δήλωσε: "Η σημερινή ανακοίνωση δείχνει εκ νέου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πλήρως αφοσιωμένη στη στήριξη των ΜΜΕ και των νεοσύστατων επιχειρήσεων, που δημιουργούν δυναμισμό και θέσεις εργασίας στις τοπικές οικονομίες. Η συμφωνία εγγυήσεων, στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ, με τη Συνεργατική Τράπεζα της Θεσσαλίας θα καταστήσει τα δάνεια πιο εύκολα προσβάσιμα σε πολύ μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων