Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιουν-2018 18:31

  Παράθυρο για καταβολή των προ του 2017 εισφορών στον ΟΓΑ έως 31 Ιουλίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Παράθυρο για καταβολή των προ του 2017 εισφορών στον ΟΓΑ έως 31 Ιουλίου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Παράταση ενός μήνα για την καταβολή των προ του 2017 εισφορών εξετάζει ο ΕΦΚΑ να δώσει στους ασφαλισμένους και τους εργοδότες του τέως ΟΓΑ.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, η διοίκηση του ΕΦΚΑ σχεδιάζει να παρατείνει τη σχετική προθεσμία έως 31 Ιουλίου αντί της 29ης Ιουνίου.

  Δεδομένου ότι οι αυτασφαλισμένοι και οι εργοδότες (στον αγροτικό τομέα) πρέπει έως 29 Ιουνίου να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές που περιλαμβάνονται στο ειδοποιητήριο με τις έως  31 Δεκεμβρίου 2016 ασφαλιστικές εισφορές, καθώς επίσης την μηνιαία εισφορά του ΕΦΚΑ και  την 2η δόση της εκκαθάρισης 2017, ο ΕΦΚΑ εξετάζει να δώσει 1μήνα παράταση για τις εισφορές προ του 2017 εισφορές.

  Σημειώνεται πως οι μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΓΑ είναι απαιτητές στο τέλος κάθε εξαμήνου και εισπράττονται μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

  Οι εισφορές καταβάλλονται αποκλειστικά και μόνο μέχρι την ημερομηνία που αναγράφεται στην ειδοποίηση-απόδειξη καταβολής εισφοράς, όπως αυτή εκδίδεται και αποστέλλεται στους ασφαλισμένους.

  Σε περίπτωση που η εισφορά δεν καταβληθεί στην ώρα της,  γίνεται επανυπολογισμός της ασφαλιστικής εισφοράς και περιλαμβάνεται στην επόμενη ειδοποίηση-απόδειξη ασφαλιστικής εισφοράς και καταβάλλεται με τη νέα εισφορά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων