Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιουν-2018 13:23

  Γιατί μειώνονται οι αποδοχές των χαμηλόμισθων ξενοδοχοϋπαλλήλων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Γιατί μειώνονται οι αποδοχές των χαμηλόμισθων ξενοδοχοϋπαλλήλων

  Μείωση επιφέρουν στις αποδοχές των χαμηλόμισθων εργαζομένων, κυρίως στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο, οι ρυθμίσεις του Νόμου ("Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 και λοιπές διατάξεις”) που θεσπίστηκε πριν από μερικούς μήνες. Η αιτία;

  Βάσει του συγκεκριμένου νόμου, προβλέπεται ειδικός συντελεστής παρακράτησης φόρου (5%) στις καθαρές αμοιβές που καταβάλλονται σε αμειβόμενους με ημερομίσθιο, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες ορισμένου μεν χρόνου αλλά διάρκειας μικρότερης από ένα έτος.

  Τι ίσχυε με με το προηγούμενο καθεστώς ; Ναι μεν υπήρχε παρακράτηση φόρου με τις γενικές διατάξεις, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν μηδενική λόγω χαμηλών αμοιβών των εργαζομένων στην κατηγορία αυτή, όπως εξηγούν φοροτεχνικοί στο Capital.gr.

  Ως αποτέλεσμα, η διάταξη αυτή αφορά, κατά βάση, τις αποδοχές των χαμηλόμισθων εργαζομένων στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες διάρκειας μικρότερης από ένα έτος. Όπως και τις αμοιβές των ξεναγών του άρθρου 37 του Ν. 1545/1985.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων