Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Ιουν-2018 07:57

  Τέσσερις δεσμεύσεις στον κοινωνικό τομέα φέρνει το μετα-μνημόνιο

  Τέσσερις δεσμεύσεις στον κοινωνικό τομέα φέρνει το μετα-μνημόνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δμήτρη Κατσαγάνη

  Πλήρης ενοποίηση των συνταξιοδοτικών ταμείων (υπό τον ΕΦΚΑ), δημιουργία κέντρων πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλαγές στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στα δίχτυα κοινωνικής προστασίας αποτελούν τις τέσσερις βασικές μεταμνημονιακές δεσμεύσεις της Ελλάδας, σύμφωνα με τη συμφωνία στο Eurogroup.

  Συγκεκριμένα, οι δεσμεύσεις αυτές αναφέρονται ως εξής:

  "Η Ελλάδα θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, εργαζόμενη στενά με την τεχνική βοήθεια που παρέχεται από την Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.

  ·   Η δημιουργία του ενιαίου ταμείου συντάξεων (ΕΦΚΑ) θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2020.

  · Στο πλαίσιο της στρατηγικής των ελληνικών αρχών για τον εκσυγχρονισμό της στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η Ελλάδα θα  διασφαλίσει την ανάπτυξη του συστήματος πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, ιδίως μέσω του συστήματος υγείας, ανοίγοντας τουλάχιστον 120 κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης (TΟΜΥ) έως το τέλος του 2018 και συνολικά 240 ΤΟΜΥ ως τα μέσα του 2022.

  ·  Ο κύριος φορέας που είναι αρμόδιος για την κεντρική προμήθεια (ΕΚΑΠΥ) θα δημιουργηθεί μέχρι τα τέλη του 2018, φτάνοντας στο  30% της κεντρικής προμήθειας των δαπανών για νοσοκομεία στα μέσα του 2020 και στο 40% στα μέσα του 2022.

  · Η Ελλάδα θα  ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση των δικτύων κοινωνικής προστασίας που έχουν ξεκινήσει στο πλαίσιο του προγράμματος. Θα εφαρμόσει  τη νέα προσέγγιση για την αναπηρία με βάση τόσο την ιατρική όσο και τη λειτουργική αξιολόγηση έως τα μέσα του 2019, θα επανεξετάζει το σύστημα του των επιδομάτων για τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες μέχρι το τέλος του 2019 και θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξη και των τριών πυλώνων του Εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης έως το τέλος του 2019".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων