Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Ιουν-2018 20:41

  Προς αντικατάσταση οι διοικήσεις σε ΟΑΣΑ και ΕΛΤΑ

  Προς αντικατάσταση οι διοικήσεις σε ΟΑΣΑ και ΕΛΤΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η αντικατάσταση από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας των διοικητικών συμβουλίων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, όπως αναφέρεται στην έκθεση συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, με την αρωγή εξωτερικών συμβούλων έχει ολοκληρωθεί η έκθεση αξιολόγησης των διοικήσεων των δύο εταιρειών, γεγονός που θα διαδεχτεί, το αμέσως προσεχές διάστημα, την αντικατάστασή τους.

  Η διαδικασία αυτή, της αξιολόγησης των διοικητικών συμβουλίων θα υιοθετηθεί και για τις εναπομείνασες κρατικές εταιρείες, που υπάγονται στην ΕΕΣΥΠ. Ένα από τα πρωταρχικά καθήκοντα της τελευταίας, το προσεχές διάστημα, είναι η τοποθέτηση διευθυντών σε κενές θέσεις των ΔΕΚΟ που διαχειρίζεται, όπως αναφέρει η έκθεση συμμόρφωσης.

  Η έκθεση επισημαίνει ακόμη ότι στις "15 Ιουνίου υπήρξε μία πολύ θετική εξέλιξη από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έκρινε ότι η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος δεν συνιστά παράνομη κρατική ενίσχυση βάσει του άρθρο 107 (1) της Συνθήκης για την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Επίσης, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών μεταφέρθηκαν στην ΕΕΣΥΠ και τη θυγατρική του Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων Δημοσίου συνολικά 10.119 ακίνητα. Τα τελευταία είναι συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ. και αντιστοιχούν σε κωδικούς στο παράρτημα που συνοδεύει την χθεσινή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

  Στο υπερταμείο ΓΑΙΑΟΣΕ και ΟΑΚΑ 

  Προβλέπεται ακόμη η μεταφορά της ΓΑΙΑΟΣΕ στην ΕΕΣΣΥΠ, διαδικασία που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2018, ώστε να αποφευχθούν ζητήματα χρηματοοικονομικής ενοποίησης. Έως το τέλος της χρονιάς, θα προχωρήσει η μεταφορά του ΟΑΚΑ στο υπερταμείο, αφότου προηγηθεί η μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων