Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Ιουν-2018 13:25

  ΔΝΤ: Ακόμη προσπαθούμε για πλήρη συμμετοχή – ο χρόνος τελειώνει

  ΔΝΤ: Ακόμη προσπαθούμε για πλήρη συμμετοχή – ο χρόνος τελειώνει
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Δήμητρας Καδδά

  Ο χρόνος τελειώνει για μία συμφωνία που να μπορεί να περάσει από το ΔΣ του ΔΝΤ, ανέφερε ο Φίλιπ Γκέρσον, αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

  "Αν δεν τα καταφέρουμε να έχουμε με έκθεση βιωσιμότητας που θα μπορεί να παρουσιαστεί σε ΔΣ, τότε, υπάρχουν άλλες ευκαιρίες και επιλογές" είπε. Αναφέρθηκε στην επιλογή του  Άρθρου 4 (σ.σ. δηλαδή μία έκθεση που θα δείχνει το χρέος σχετικά βιώσιμο και θα σημαίνει ότι δεν ενεργοποιείται το πρόγραμμα)..

  Αυτή τη στιγμή όμως επικεντρωνόμαστε στην πρώτη επιλογή, στην ενεργοποίηση του προγράμματος, είπε.

  Αναφέρθηκε επίσης στις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας. Μίλησε για καθαρή ελάφρυνση χρέους που πρέπει να αποφασιστεί, αλλά και για τις διαφωνίες που υπάρχουν ακόμη παρά την σύγκλιση ανάμεσα στους δανειστές.  Αναφέρθηκε επίσης στο κενό παραγωγικότητας που υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα και σε μία ανάπτυξη χαμηλή.

  Επισήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις στις τράπεζες θέλουν επίσης χρόνο να αποδώσουν και  πρέπει να γίνει προσπάθεια και σε επίπεδο διακυβέρνησης των τραπεζών.

  Η Ελλάδα πρέπει να περάσει την γραμμή τερματισμού και να συνεχίσει να τρέχει για να διασφαλίσει ότι τα οφέλη θα συνεχίσουν να υφίσταται και μεσοπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα, δήλωσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ