Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Μαϊ-2018 19:21

  Συνεργασία για τα ιατρικά απόβλητα μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Ιατρικού Συλλόγου

  Συνεργασία για τα ιατρικά απόβλητα μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Ιατρικού Συλλόγου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρωτόκολλο συνεργασίας, με αντικείμενο την διαχείριση των αστικών ιατρικών αποβλήτων συνυπέγραψαν Δήμος Ηρακλείου και ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

  Η συνεργασία αφορά στην τοποθέτηση ειδικών κάδων πλησίον των ιατρείων και των υγειονομικών μονάδων της πόλης του Ηρακλείου όπως νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα, στους οποίους οι γιατροί θα μπορούν να αποθέτουν τα απόβλητα που προέρχονται από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

  Στη συνεχεία, τα απόβλητα των ειδικών αυτών κάδων θα διατίθενται σύμφωνα με την ενδεδειγμένη διαδικασία. "Δίνουμε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε τόσο το ιατρικό προσωπικό της πόλης, όσο και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Με τον νέο τρόπο αποκομιδής των ιατρικών αποβλήτων που πρόκειται να εφαρμοστεί, αναβαθμίζεται το επίπεδο ασφαλείας για το προσωπικό μας. Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται η αξία της συνεργασίας των φορέων του Ηρακλείου, με στόχο πάντα το καλό των δημοτών", αναφέρει ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για τη συγκεκριμένη συνεργασία.

  Η διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων αποτελεί πρόβλημα για πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου ο οποίος επισημαίνει πως: "Εμείς, μαζί με τον Δήμο Ηρακλείου και τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. ξεκινάμε μια προσπάθεια ουσιαστικής αντιμετώπισής του και καλούμε τους γιατρούς της πόλης να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτήν, βάζοντας τα ιατρικά απόβλητα στους ειδικούς κάδους που θα τοποθετηθούν για τον συγκεκριμένο σκοπό".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων