Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 12-Μαϊ-2018 07:45

  Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ: Νόμιμες οι περικοπές του ν. Κατρούγκαλου

  Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ: Νόμιμες οι περικοπές του ν. Κατρούγκαλου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:36

  Με οριακή πλειοψηφία (13 υπέρ-12 κατά) απερρίφθησαν οι προσφυγές που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς. 

  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ Ολομέλεια), μετά από επανειλημμένες διασκέψεις και μετά από πολύωρη συζήτηση, σήμερα απέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 ("Νόμος Κατρούγκαλου"). 

  Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με οριακή πλειοψηφία μίας (1) μόνο ψήφου (αφού 13 δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών και 12 δικαστές υπέρ της αντισυνταγματικότητάς τους) αλλάζει με την απόφασή του αυτή όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1-1-2019.

  Στα 6 δισ. το κόστος των παρεμβάσεων του νόμου Κατρούγκαλου

  Όπως έχει αναφέρει to Capital.gr,  οι διατάξεις του Μαΐου 2016 (περικοπές 2,9 δισ. ευρώ  σε επικουρικές, εφάπαξ, μερίσματα, ΕΚΑΣ, μείωση στις νέες συντάξεις κλπ.) τις οποίες πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τις τροποποιήσεις που ήλθαν τον Μάιο του 2017 και θα ισχύσουν από το 2019 (πχ περικοπές 3,1 δισ. ευρώ στις κύριες, επικουρικές συντάξεις μέσω του περιορισμού της "προσωπικής διαφοράς), προβλέπουν αφαίρεση πάνω από 6 δισ. ευρώ από τις τσέπες των συνταξιούχων. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ