Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Φεβ-2018 17:11

  Κορυφαίο στέλεχος ΥΠΟΙΚ: Οι αντικειμενικές είναι το πιο δύσκολο ζήτημα

  Κορυφαίο στέλεχος ΥΠΟΙΚ: Οι αντικειμενικές είναι το πιο δύσκολο ζήτημα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Δήμητρας Καδδά

  Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών είναι το πιο δύσκολο από τα τεχνικά ζητήματα της τέταρτης αξιολόγησης, ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών.

  Εξήγησε ότι αυτό που γίνεται σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης (σ.σ. που ολοκληρώνεται αύριο με τους θεσμούς στην Αθήνα) είναι η ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα μπορέσει τεχνικά να προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

  Η ίδια πηγή σημείωσε ότι στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρχει επαρκής χρόνος στη διάθεση της ΑΑΔΕ προκειμένου να προχωρήσει στους υπολογισμούς για την ευθυγράμμιση των αντικειμενικών αξιών με τις τιμές αγοράς.

  Σημειώνεται ότι το Μνημόνιο ορίζει επιπλέον πως αφού οριστούν οι νέες αντικειμενικές αξίες θα υπολογιστεί αν θα χρειαστεί να γίνουν παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ ούτως ώστε να διασφαλίζονται τα αναγκαία δημοσιονομικά έσοδα.

  Υπενθυμίζεται επίσης ότι δύο μέρες πριν το ίδιο κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών είχε αναγάγει σε μεγάλο μέτωπο της διαπραγμάτευσης αυτό του Δημοσίου και της διαδικασίας επιλογής Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών, η οποία όπως ανέφερε σήμερα η κ. Γεροβασίλη θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

  Bad bank

  Το ίδιο κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών σε ερώτημα αν στο πεδίο του χρηματοπιστωτικού τομέα συζητήθηκε το θέμα bad bank απάντησε ότι αυτό το ζήτημα, αν ανοίξει, θα γίνει σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Χρονικά, είπε ότι θα πρέπει να προηγηθεί η ολοκλήρωση των stress test. 

  Επισήμανε επίσης ότι ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Κοντονής ενημέρωσε για την πρόοδο που υπήρχε το τελευταίο διάστημα στην ομαλοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στη γεωγραφική τους επέκταση.

  Ως ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν στο χρηματοπιστωτικό πεδίο ανέφερε αυτό του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Όπως είπε η ίδια πηγή, συζητήθηκε γιατί δεν προχωρά πιο γρήγορα η διαδικασία και σε ποια πεδία εντοπίζονται τα προβλήματα.

  Επισήμανε επίσης ότι λόγω του ανασχηματισμού και της κενής θέσης αυτή τη στιγμή στο θώκο του υπουργείου οικονομίας, δεν είναι δυνατόν να συζητηθούν κάποια από τα ανοιχτά μέτωπα. Ως ένα από αυτά ανέφερε τις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη. 

  Επισήμανε ότι υπάρχει προφανώς άποψη εντός της κυβέρνησης, αλλά αυτή θα συζητηθεί με τους θεσμούς από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και θα συνδέεται με το πώς θα αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις και πώς θα παταχθεί το φαινόμενο των κακοπληρωτών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων