Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Δεκ-2017 16:38

  ΥΠΟΙΚ: Η τροπολογία για τα φορολογικά πρόστιμα αφορά το σύνολο των φορολογουμένων όχι συγκεκριμένους επιχειρηματίες

  ΥΠΟΙΚ: Η τροπολογία για τα φορολογικά πρόστιμα αφορά το σύνολο των φορολογουμένων όχι συγκεκριμένους επιχειρηματίες
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η νομοθετική διάταξη για τα φορολογικά πρόστιμα αφορά το σύνολο των φορολογουμένων και το σύνολο των επιχειρηματιών τονίζει το υπουργείο Οικονομικών συμπληρώνοντας ότι "η προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης και στρεβλών εντυπώσεων, για επιλεκτική διαγραφή προστίμων σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες προκαλεί θυμηδία". 

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει: 

  "Η σημερινή κυβέρνηση έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - η προσήλωσή της αυτή ήδη αποδίδει καρπούς. Την ίδια ώρα βλέπουμε την αγωνιώδη προσπάθεια της αντιπολίτευσης, και των συμφερόντων που την στηρίζουν, να υπονομεύσει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής μέσα από τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων. Μόνο ως φαιδρότητα μπορούμε να αντιληφθούμε το να μας κουνάνε το δάχτυλο, με ψευδή επιχειρήματα, εκείνοι που κατασπατάλησαν χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και τα μετέφεραν σε φορολογικούς παραδείσους.

  Η προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης και στρεβλών εντυπώσεων, για επιλεκτική διαγραφή προστίμων σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες προκαλεί θυμηδία. Η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά το σύνολο των φορολογουμένων και το σύνολο των επιχειρηματιών και αποσκοπεί, αποκλειστικά και μόνο, στην προσαρμογή της νομοθεσίας στις αρχές της αναλογικότητας και της χρηστής διοίκησης, αλλά και στην εναρμόνιση με την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, των διοικητικών δικαστηρίων και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

  Όσοι θέλουν να ασκούν σωστή αντιπολίτευση οφείλουν τουλάχιστον να ενημερώνονται για τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή. Ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια".

  Διαβάστε ακόμη: 

  Κ. Παπανάτσιου: Η τροπολογία για τα φορολογικά πρόστιμα δεν αφορά πρόστιμο εταιρείας καπνικών

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων