Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Δεκ-2017 15:02

  Δ. Παπαδημητρίου: Αύξηση 69% των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων -Έρχεται Αναπτυξιακή Τράπεζα

  Δ. Παπαδημητρίου: Αύξηση 69% των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων -Έρχεται Αναπτυξιακή Τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εικόνα success story επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό. Ο υπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση της περίφημης Αναπτυξιακής Τράπεζας τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους, είπε ότι αυξήθηκαν οι ξένες άμεσες επενδύσεις κατά 69%, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Προϋπολογισμός θα πιάσει τους στόχους της ανάπτυξης 2,5% για το επόμενο έτος.

  Η αύξηση κατά 69% των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων σηματοδοτεί ότι η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών έχει ανακτηθεί και ότι αυτοί προχωρούν στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στη χώρα μας, κάτι που είμαι σίγουρος θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος, αν μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, τόνισε ο υπουργός.

  Ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει κοινωνική σταθερότητα και εθνική συνεννόηση "για να πετύχουμε το στοίχημα της ανάπτυξης".

  Παρουσιάζοντας τους άξονες που στηρίζουν την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το επόμενο έτος αναφέρθηκε στην θετική συνεισφορά από την ιδιωτική κατανάλωση,  κατά 0,8% του πραγματικού ΑΕΠ. "Αυτή η πρόβλεψη ενισχύεται από την ταχύτερη αύξηση της απασχόλησης και τη συνεχιζόμενη μείωση της ανεργίας" είπε.

  Στην επίσης συνεισφορά που θα υπάρξει, κατά τον υπουργό, από τον ακαθάριστο σχηματισμό παγίου κεφαλαίου [(κατά 1,4% του πραγματικού ΑΕΠ)], που αναμένεται να αυξηθεί με διψήφιο ρυθμό λόγω του ευνοϊκότερου επενδυτικού περιβάλλοντος στη βάση των υλοποιούμενων μεταρρυθμίσεων αλλά και της αυξημένης ζήτησης.

  "Τέλος εκτιμάται ότι θα καταγραφεί περαιτέρω βελτίωση του πραγματικού ελλείμματος στο ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών, [κατά 0,2% του ΑΕΠ], εν μέσω αυξήσεων στην εξαγωγική και εισαγωγική δραστηριότητα", τόνισε.

  "Η ελληνική οικονομία έχει την δυναμική να πετύχει όλες αυτές τις προβλέψεις" βεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας.

  Ειδικότερα για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα είπε ότι η ίδρυσή της συμπεριελήφθη στην ανακοίνωση του Eurogroup τον περασμένο Ιούνιο.

  Ακόμα ανακοίνωσε ότι ιδρύεται γραφείο του Enterprise Greece στη Μελβούρνη.

  Όπως είπε το γραφείο αυτό θα είναι το πρώτο γραφείο του Enterprise Greece εκτός Ελλάδας "και νομίζουμε ότι θα βοηθήσει στην προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και στην προώθηση των εξαγωγών".

  Μ. Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων