Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Δεκ-2017 15:04

  Πέντε δράσεις στο Δημόσιο προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη

  Πέντε δράσεις στο Δημόσιο προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη 

  Πέντε δράσεις στο Δημόσιο προανήγγειλε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2018. Αυτές είναι:

  * Η αποκομματικοποίηση δημοσίου
  * Η επέκταση του συστήματος "Σύζευξις"
  * Η διαμόρφωση ενός Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού
  * Η σταδιακή μετάβαση στο ψηφιακό ΚΕΠ 
  * Η διαμόρφωση μίας Εθνικής Πύλης Κωδικοποίησης και Αναμόρφωσης της Ελληνικής Νομοθεσίας. 

  Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα. Γεροβασίλη:

  1) Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν 20 Γενικοί Διευθυντές Διοικητικού Οικονομικού μέσω ΑΣΕΠ στα Υπουργεία. Και θα ακολουθήσουν οι θέσεις των θεματικών Γενικών Διευθυντών. Ενώ παράλληλα, προχωρά, η προκήρυξη 69 Διοικητικών, Τομεακών και Ειδικών γραμματέων στα Υπουργεία.

  2) "Εργαζόμαστε για την επανεκκίνηση του "ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ". Για να παρέχουμε αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε 34.000 σημεία, ως συνέχεια και επέκταση του υφιστάμενου "ΣΥΖΕΥΞΙΣ".

  3) "Αρχές του νέου έτους, ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης ενός στρατηγικού έργου για το Δημόσιο, του Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMS), που περιλαμβάνει την πρόσληψη, την υπηρεσιακή εξέλιξη, τις μετακινήσεις, την εκπαίδευση, την επιμόρφωσή, τις εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. 

  4) "Έχουμε ήδη εκκινήσει τη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για τη σταδιακή μετάβαση στο ψηφιακό ΚΕΠ (e-kep). Έτσι, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία. Η συνεργασία αυτή βρίσκεται σε τελική φάση, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ)".

  5) "Προχωρούμε, λοιπόν, στην υλοποίηση της Εθνικής Πύλης Κωδικοποίησης και Αναμόρφωσης της Ελληνικής Νομοθεσίας, ενός έργου – τομή. Ενός κόμβου, που θα συγκεντρωθεί το σύνολο της πληροφορίας για την κωδικοποίηση και αναμόρφωση της νομοθεσίας στην Ελλάδα. Έχει υποβληθεί ήδη τεχνικό δελτίο προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ και μέσα στο 2018 το έργο υλοποιείται".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων