Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Δεκ-2017 08:25

  Ευ. Τσακαλώτος: Aναζητά επενδυτές στη Νέα Υόρκη

  Ευ. Τσακαλώτος: Aναζητά επενδυτές στη Νέα Υόρκη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Δήμητρας Καδδά
   
  Η κυβέρνηση αναζητεί επενδυτές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αντλώντας στήριξη από την τεχνική συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση και παρέχοντας δεσμεύσεις για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

  Από αύριο ωστόσο αρχίζει η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα για την ψήφιση του Προϋπολογισμού που επισφραγίζει τα μέτρα του 2018 και ήδη συζητείται στη Βουλή αλλά και για μία καταιγίδα εφαρμοστικών διατάξεων και νομοσχεδίων που πρέπει να κυρωθούν έως τις 11 Ιανουαρίου (που συνεδριάζει το EWG) για να διασφαλίσει και την πολιτική ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

  Χθες, ο υπουργός οικονομικών είχε συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές που εκπροσωπούν μεγάλα ξένα funds στο περιθώριο του 19ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum που διοργάνωσε η Capital Link στη Νέα Υόρκη.

  Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρευρεθεί στην ειδική εκδήλωση "Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης" την οποία διοργανώνει επίσης η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και θα κληθεί να σημάνει την λήξη των εργασιών της ημέρας στο Χρηματιστήριο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ξένων funds που είδε ο υπουργός Οικονομικών είναι τα ακόλουθα: Bluecrest - Cyrus Capital - Fir Tree - Knighthead Capital - Stonehill Capital - Waterwheel Capital - Graham Capital –Greylock - Hayman Capital – Oppenheimer – Serengeti - American Century –Caxton – Goldentree - Marathon Asset Management – Prudential - Smithcove Capital -Goldentree.

  Ο ΥΠΟΙΚ κατά την χθεσινή ομιλία του αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό που βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισής του από την ολομέλεια της Βουλής, λέγοντας ότι σηματοδοτεί την έξοδο της Ελλάδας από μια μακρά περίοδο προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής. "Αυτό είναι αποτέλεσμα και της σκληρής δουλειάς της ελληνικής κυβέρνησης και των σημαντικών θυσιών των Ελλήνων πολιτών".

  Επισήμανε επίσης ότι το επόμενο έτος θα χαρακτηρίζεται από τις συζητήσεις σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα χρέους και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δημιουργήσει επαρκή αποθέματα που θα επιτρέψουν και την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού και θα υποστηρίξουν την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, πράγμα το οποίο αποτελεί στόχο τόσο της Ελλάδας όσο και των εταίρων της.
   
  Συνεχής εποπτεία
   
  Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των θεσμών από πλευράς Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο επανέλαβε και από την Νέα Υόρκη την θέση του για έναν μακρύ δρόμο μεταρρυθμίσεων. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι η προσπάθεια αναμόρφωσης της ελληνικής οικονομίας θα ολοκληρωθεί με την προβλεπόμενη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, επισήμανε.

  "Είναι εμφανές ότι μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη θα χρειαστεί τη διατήρηση της εφαρμογής των δομικών μεταρρυθμίσεων για πολλά ακόμα χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει την ανάγκη να διατηρηθούν οι μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως το φορολογικό σύστημα, στα μέτρα που καθιστούν την Ελλάδα έναν πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και στις ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού συστήματος" ανέφερε.

  Στην χθεσινή εκδήλωση ομιλητές ήταν και οι Παπαδημητρίου, Πιτσιλής, Κουντουρά, τραπεζίτες και επικεφαλής μεγάλων ελληνικών εταιρειών αλλά και οι επικεφαλής των κλιμακίων των Θεσμών από πλευράς Ε.Ε (Declan Costello από πλευράς Κoμισιόν, Francesco Drudi από πλευράς ΕΚΤ και Nicola Giammarioli από πλευράς ESM).

  Μήνυμα εξ' αποστάσεως απεύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην "γη της ευκαιρίας που ανοίγει τις πόρτες της για εξαιρετικά κερδοφόρες επενδύσεις" και καλώντας τους επενδυτές να γίνουν μέρος της ανάκαμψης της χώρας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων