Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 10-Δεκ-2017 19:22

  Πιτσιλής: Μειώθηκε στο 1 δισ. από 2,5 δισ. το στοκ των επιστροφών φόρων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  "Επιβεβλημένες οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στην ΑΑΔΕ. Έχουμε ευρύ κατάλογο μεταρρυθμίσεων, ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο για το πώς θέλουμε την ΑΑΔΕ, με αξιόπιστες υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη από απόσταση, με έμφαση στη συστηματοποίηση της πληροφορίας, με σύγχρονες συνθήκες εργασίας, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων", ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ανεξάρτητης αρχής, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης.

  Όσον αφορά την εξοικονόμηση πόρων, ο κ. Πιτσιλής υποστήριξε πως "από την πλευρά της ΑΑΔΕ προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε ώστε σταδιακά να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση. Υπάρχουν πολλές δομές που πρέπει να επανεξεταστούν, οι συγχωνεύσεις μπορούν να φέρουν εξοικονόμηση πόρων, όπως και η ανανέωση του εξοπλισμού μας. Ο σημαντικότερος πόρος είναι ο χρόνος".

  Απαντώντας σε ερώτηση για τις αγκυλώσεις που συναντά, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ είπε πως είναι πολλές. "Το σημαντικότερο που πρέπει να καταλάβουμε είναι η ανάγκη της θετικής αλλαγής. Πολλοί δεν αντιλαμβάνονται πως πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Οι αλλαγές που ετοιμάζουμε έχουν ένα θετικό πρόσημο. Είμαι αισιόδοξος πως έχουμε πετύχει αρκετά στην ΑΑΔΕ, αν φυσικά έχουμε και τις συνέργειες και από τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου".

   

  πιτσιλής cosmos

   

  Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσει μαζί με κυβερνητικά στελέχη το ετήσιο συνέδριο του Capital Link, όπου παρουσιάζονται οι επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας. "Βρήκαμε ενδιαφέρουσα την περσινή επίσκεψη και πήραμε θετική ανταπόκριση για τη χώρα. Θα παρουσιάσουμε τι εξελίξεις είχαμε σε σχέση με πέρυσι και για να ακούσουμε τους επενδυτές".

  Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή, είναι  να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να βελτιώσουμε την παροχή των υπηρεσιών μας. "Πρόθεσή μας να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, όπως οι επιστροφές φόρων. Τώρα είναι λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ (από περίπου 2,5 δισ. τον Σεπτέμβριο). Το πρώτο βήμα στις επενδύσεις είναι η εμπιστοσύνη. Με μαγικό ραβδάκι δεν αλλάζουν τα πράγματα, αλλά υπάρχει η βούληση από μέρους μας".

  Ακόμη έδωσε λεπτομέρειες για τη φορολοταρία, ως ένα κίνητρο για τη χρήση του πλαστικού χρήματος. "Εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της μάχης κατά της φοροδιαφυγής. Στόχος μέσα στο 2018 να σταματήσουν κάποιες έντυπες ειδοποιήσεις, για να στραφεί ο πολίτης στο taxisnet".

  Τέλος, ο κ. Πιτσιλής είπε για τους σεισμοπαθείς της Μυτιλήνης και της Κω πως, σύμφωνα με τον νόμο, δικαιούνται απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το 2017 και 2018. "Για να γίνει αυτό πρέπει να υποβάλουν μια αίτηση στη ΔΟΥ. Μέχρι την Τρίτη θα εκδώσουμε την απόφαση με τις σχετικές λεπτομέρειες. Εργαζόμαστε μέχρι το τέλος του χρόνου να γίνει η επανεκκαθάριση. Αν ο φόρος έχει πληρωθεί, θα επιστραφεί ή θα συμψηφιστεί. Επίσης, πρέπει να κάνουν τροποποίηση στο Ε9 ως το τέλος του χρόνου όσοι έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων