Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Δεκ-2017 22:27

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα του ΚΕΦίΜ για την Οικονομική Ελευθερία

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα του ΚΕΦίΜ για την Οικονομική Ελευθερία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η "Ημερίδα για την Αξιολόγηση Οικονομικής Ελευθερίας: ο Δρόμος προς την Ανάπτυξη 2017" που διοργάνωσε για 2η συνεχή χρονιά το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – "Μάρκος Δραγούμης” (ΚΕΦίΜ) την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το Fraser Institute του Καναδά και το Atlas Network των ΗΠΑ.

  Μέσα από 3 παράλληλα workshops (μέγεθος κράτους, κράτος δικαίου και ατομικά δικαιώματα, και ρυθμιστικό πλαίσιο αγοράς) στα οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 40 επιφανείς οικονομολόγοι, επιχειρηματίες, νομικοί, ακαδημαϊκοί, βουλευτές και άνθρωποι της αγοράς προέκυψαν συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές προτάσεις για την ευημερία της χώρας μας.

  Συντονιστές στα εργαστήρια ήταν οι: Παναγιώτης Λιαργκόβας (επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής), Μιράντα Ξαφά (οικονομολόγος) και Αριστείδης Χατζής (καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών), ενώ τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν μέσα στον Ιανουάριο του 2018.

  Στην Ημερίδα παρουσιάστηκε επίσης για πρώτη φορά η νέα πρωτοβουλία του ΚΕΦίΜ "Ελλάδα 2021 – Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία", η οποία όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΦίΜ, Αλέξανδρος Σκούρας "έχει ως στόχο να αποτυπώσει συγκεκριμένες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, που θα επιτρέψουν στη χώρα να επανέλθει στην ανάπτυξη και να ανακτήσει τη χαμένη της αισιοδοξία". Στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας του ΚΕΦίΜ βρίσκεται η δημοσιονομική φορολογική πολιτική, ενώ οι πρώτες ολοκληρωμένες προτάσεις αναμένεται να παρουσιαστούν το πρώτο τρίμηνο του 2018.

  Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Ίδιοι, αλλά διαφορετικοί: Η οικονομική ελευθερία στην Ελλάδα & την Κύπρο", στην οποία συμμετείχαν οι Κωνσταντίνος Πετρίδης (Υπουργός Εσωτερικών Κύπρου) και ο Κωστής Χατζηδάκης (Αντιπρόεδρος ΝΔ - Βουλευτής Β' Αθηνών) και ο εκτελεστικός διευθυντής του ΚΕΦίΜ, Νίκος Ρώμπαπας.

  Δείτε την παρουσίαση για την Παγκόσμια Οικονομική Ελευθερία στη δεξιά στήλη Σχετικά Αρχεία

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Παρουσίαση (1 MB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων