Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Δεκ-2017 15:52

  ΒΕΑ: Πρώτος με 95% ο Παύλος Ραβάνης στις εκλογές του Επιμελητηρίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο συνδυασμός "Βιοτεχνική Ανάπτυξη - Συσπείρωση" ήλθε πρώτος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΒΕΑ) που πραγματοποιήθηκαν στις 2, 3 και 4  Δεκεμβρίου.

  Έτσι, ο επικεφαλής του συνδέσμου, Παύλος Ραβάνης, εκλέγεται αυτοδίκαια, με ποσοστό 95% και 48 από τις 51 έδρες. (44 στο Τμήμα Βιοτεχνών – 4 στο Τμήμα Υπηρεσιών).

  Ο δεύτερος συνδυασμός "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" με επικεφαλής το Γεώργιο Σιγάλα, συγκέντρωσε ποσοστό  5%  και κατέλαβε 3  έδρες  (2 στο Τμήμα Βιοτεχνών – 1 στο Τμήμα Υπηρεσιών).

  Στα ψηφοδέλτια, συμμετείχαν συνολικά, 119 υποψήφιοι.

  Πρώτος Σύμβουλος σε σταυρούς, για τρίτη συνεχή θητεία, επανεξελέγη από τον επιτυχόντα Συνδυασμό, ο κ. Βασίλης Λιαμέτης, Γενικός Γραμματέας του απερχόμενου Συμβουλίου και ακολουθούν επίσης από το προηγούμενο Συμβούλιο, ο Ευάγγελος Ρήνας, (προηγούμενος Οικον. Επόπτης), οι: Γεώργιος Καραμπίνας και Γεώργιος Δούκας (Μέλη του προηγούμενου Δ.Σ) και ο Κωνσταντίνος Δαμίγος (ο προηγούμενος Β΄ Αντιπρόεδρος).    

  Μετά τις εκλογές, ο επανεκλεγείς σε τρίτη θητεία, πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Ραβάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  "Ευχαριστώ θερμά, τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους έναν ενιαίο, δημοκρατικό, βιοτεχνικό συνδυασμό, τη "Βιοτεχνική Ανάπτυξη -Συσπείρωση", δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Ευχαριστώ όλους τους υποψηφίους και όλα τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας που προσήλθαν στις κάλπες, καθώς με την ψήφο τους στήριξαν την αντιπροσωπευτικότητα και το θεσμό του Επιμελητηρίου, ο οποίος είναι απαραίτητο να παραμείνει ζωντανός σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, προκειμένου να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις, που το έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ. 
  Στόχος της νέας Διοίκησης του Επιμελητηρίου, είναι να συνεχίσει σταθερά, να εκπροσωπεί το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των κλάδων που το συνθέτουν και παράλληλα να συνεχίσει να διεκδικεί, με  θέσεις και παρεμβάσεις, στα έντονα και πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξασφαλίζοντας προοπτικές ανάπτυξης.

  Η βιοτεχνία, οι μικρές επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι, είναι και πρέπει να συνεχίσουν να είναι, "ο βασικός παίκτης" στην επανεκκίνηση του παραγωγικού μηχανισμού της χώρας. Να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις, στο δικό τους ανθρώπινο δυναμικό και να παράξουν ξανά, πλούτο για την ελληνική κοινωνία, καλύπτοντας τα κενά που προκάλεσε η πολύχρονη κρίση".

  Ο Βασίλης Λιαμέτης, σε δήλωσή του, αφού ευχαρίστησε τους βιοτέχνες που τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια από τη θέση που θα κατέχει, για την υποστήριξη και προώθηση στην Πολιτεία, των θέσεων και προτάσεων των κλάδων που δοκιμάζονται σκληρά, στην παρούσα οικονομική πραγματικότητα της χώρας και ότι θα θέσει την πολύχρονη εμπειρία και γνώση του από τον επιμελητηριακό χώρο, στην υπηρεσία των μελών του Β.Ε.Α.  Τόνισε δε τέλος, ότι το Επιμελητήριο, οφείλει με τη νέα Διοίκηση, να επαναπροσδιορίσει τη σχέση με τα Μέλη του, με συστηματικές δράσεις, στόχο και πρόγραμμα, επιτελώντας το έργο που του αναλογεί, από τη φύση και το θεσμικό του ρόλο.  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων