Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Δεκ-2017 20:25

  Σε χρόνο εξπρές θα υλοποιούνται τα έργα στα περιφερειακά αεροδρόμια

  Σε χρόνο εξπρές θα υλοποιούνται τα έργα στα περιφερειακά αεροδρόμια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χαρακτήρα επείγοντος θα έχουν τα έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Υποδομών σε σχέδιο νόμου. Όπως αναφέρεται, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συνεχίζει να εκδίδει οικοδομικές άδειες για την εκτέλεση έργων ή εγκαταστάσεων στους χώρους των πολιτικών αεροδρομίων και των εγκαταστάσεων ραδιοβοηθημάτων της ΥΠΑ.

  "Όσον αφορά τα έργα αεροδρομίων και ιδιαίτερα των 14 παραχωρηθέντων έχουν χαρακτήρα επείγοντος, με ιδιαίτερα στενές προθεσμίες, που καθορίζονται από τη σύμβαση παραχώρησης. Κατά συνέπεια κρίνεται σκόπιμο να θεσπιστούν σύντομες προθεσμίες σε όλα τα στάδια για την έκδοση και τον έλεγχο της εφαρμογής των οικοδομικών αδειών. Έτσι στο πλαίσιο έκδοσης των οικοδομικών αδειών και κάθε άλλης διοικητικής πράξης, που απαιτείται για την έκδοσή τους, καθώς και στο πλαίσιο ελέγχου της εφαρμογής τους, θεσπίζεται συντομότατη προθεσμία για κάθε είδους γνώμες, πορίσματα και πράξεις οργάνων και σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της παραπάνω προθεσμίας θεωρούνται ως θετικά εκδοθείσες" αναφέρει η τροπολογία.

  Οι ρυθμίσεις αυτές κρίθηκαν αναγκαίες για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην έκδοση των οικοδομικών αδειών για τα πολιτικά αεροδρόμια.

  Αναλυτικά η τροπολογία στη στήλη "σχετικά αρχεία"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Τροπολογία (226 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων