Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Δεκ-2017 16:01

  ΣΒΒΕ: Η ενίσχυση της Βιομηχανίας προτεραιότητα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) δια του προέδρου του κ. Αθανάσιου Σαββάκη, χαιρετίζει τη δημοσίευση της κοινής παρέμβασης του ΣΕΒ και της Ελληνικής Παραγωγής, στην οποία ο ΣΒΒΕ συμμετέχει ενεργά, για την "ενίσχυση της βιομηχανίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βιομηχανικής στρατηγικής ως προτεραιότητα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας".

  Όπως αναφέρει ο κ. Σαββάκης, η Διοίκηση του ΣΒΒΕ αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση, διότι υιοθετήθηκε απ’ όλους τους Συνδέσμους υποστήριξης της βιομηχανίας στη χώρα η θέση του Συνδέσμου μας για την επιτακτική ανάγκη θεσμοθέτησης βιομηχανικής πολιτικής στη χώρα, ο οποία είχε κατατεθεί το 2006 στον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

  Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ υπενθυμίζει ότι ο Σύνδεσμος, είχε υποστηρίξει από το 2010 να τεθεί ως εθνικός στόχος η υγιής παραγωγική βάση της χώρας να εισφέρει στο ΑΕΠ τουλάχιστον 12% ως το 2020, εξορθολογίζοντας έτσι για την Ελλάδα τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό στόχο της επίτευξης ποσοστού 15% συνεισφοράς της βιομηχανίας στο ΑΕΠ, θέση η οποία επίσης υιοθετείται αυτούσια στο ανωτέρω κείμενο του ΣΕΒ και της  Ελληνικής Παραγωγής.

  Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο κ. Σαββάκης αναφέρει ότι "απ΄ τα παραπάνω είναι φανερό για άλλη μια φορά ότι η βιομηχανία αποτελεί τον κρισιμότερο παράγοντα εξόδου της Ελλάδα απ΄ την κρίση και για τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας".

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων