Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Νοε-2017 17:17

  Χρ. Σπίρτζης: Νομιμοποιεί συμβάσεις έως €1 εκατ. χωρίς έλεγχο από Ελ.Συνέδριο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Χρ. Σπίρτζης: Νομιμοποιεί συμβάσεις έως €1 εκατ. χωρίς έλεγχο από Ελ.Συνέδριο

  Στη νομιμοποίηση συμβάσεων δημοσίων έργων και μελετών που συνήφθησαν μετά την 7η Απριλίου 2014 και για τις οποίες αν και τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις και προβλέψεις, απουσίαζε το επιπλέον τυπικό στοιχεία του προηγούμενου ελέγχου νομιμότητας όχι όμως και του προσυμβατικού ελέγχου, προχωρά με τροπολογία στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών ο υπουργός Υποδομών Χρ.Σπίρτζης.

  Τι επιτυγχάνει με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ο υπουργός;

  Να ολοκληρωθούν και να εκτελεστούν, όπως σημειώνεται στο σκεπτικό της τροπολογίας, συμβάσεις δημόσιων έργων και μελετών, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να περαιωθούν και να παραληφθούν. Ως αποτέλεσμα, κατά τον υπουργό, υπάρχει αδυναμία εκκαθάρισης των εργολαβιών που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες συμβάσεις.

  Η τροπολογία αφορά συμβάσεις που συνάπτει το Δημόσιο και τα υπαγόμενα στον προληπτικό έλεγχο δαπανών Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, των οποίων η προϋπολογιζόμενη δαπάνη υπερβαίνει το ποσό των 500.000 ευρώ και δεν ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ. Προϋπόθεση είναι οι συμβάσεις αυτές να μην έχουν ανακληθεί από τη Διοίκηση ή να μην έχουν ακυρωθεί με δικαστική απόφαση.

  Κατά τον κ.Σπίρτζη, η συγκεκριμένη ρύθμιση επιτρέπει να παραληφθούν έργα επ'ωφελεία του κοινωνικού συνόλου, που είναι όμως πλήρως περαιωμένα.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων