Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Νοε-2017 15:31

  ΗΠΑ: Ανοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ στο 3,3% το γ΄ τρίμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΗΠΑ: Ανοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ στο 3,3% το γ΄ τρίμηνο

  Η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ το γ΄ τρίμηνο ήταν ισχυρότερη απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

  Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 3,3% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το γ΄ τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Η αρχική μέτρηση ήταν για ανάπτυξη 3%.

  Αυτή είναι η ισχυρότερη μέτρηση σε διάστημα τριών. Το β΄ τρίμηνο η αμερικανική οικονομία είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 3,1%.

  Τα αναθεωρημένα στοιχεία έδειξαν ότι οι επενδύσεις των επιχειρήσεων σε εξοπλισμό και λογισμικό ήταν υψηλότερες απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, όπως και οι κυβερνητικές δαπάνες. Ο ρυθμός της ανάπτυξης ενισχύθηκε επίσης από τα επιχειρηματικά αποθέματα και τις καθαρές εξαγωγές.

  Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ισχυρότερα κέρδη για τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Τα εταιρικά κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν 4,9% το γ΄ τρίμηνο από την προηγούμενη περίοδο, μετά από πτώση 2,0% το β΄ τρίμηνο.

  Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκαν κατά 2,3% το γ΄ τρίμηνο, ελαφρώς χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση για 2,4%.

  Οι επενδύσεις των επιχειρήσεις ωστόσο ξεπέρασαν τις αρχικές εκτιμήσεις, εμφανίζοντας άνοδο 4,7% από 3,9% που είχα ανακοινωθεί προηγουμένως. Ανοδικά αναθεωρήθηκαν και οι κυβερνητικές δαπάνες, σε άνοδο 0,4% αντί για πτώση 0,1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων