Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Νοε-2017 09:47

  Καλύφθηκε με πάνω από 25 δισ. ευρω το 86% του swap

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Καλύφθηκε με πάνω από 25 δισ. ευρω το 86% του swap

  Του Γ. Αγγέλη

  Μετά την υπερκάλυψη των στόχων που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών και ο ΟΔΔΗΧ για την ανταλλαγή των 20 σειρών ομολογιακών τίτλων του 2012 ύψους 29,6 δισ. ευρώ, με πέντε νέα ομόλογα, όσοι ελάχιστοι δεν συμμετείχαν θα πρέπει να περιμένουν μερικά 24ωρα για να μάθουν ποια θα είναι η "τύχη” τους και τι μπορούν να κάνουν πλέον με τους τίτλους που κατέχουν.

  Στις προθέσεις του ΥΠΟΙΚ είναι να ανταλλάξει το σύνολο των παλαιών τίτλων, αλλά μετά την σημαντική επιτυχία της πρόσκλησης συμμετοχής στο swap, είναι πολύ πιθανό ότι όσοι έμειναν εκτός, θα έχουν μεν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, αλλά με όχι με καλύτερους όρους όπως ορισμένα Funds ήλπιζαν στην περίπτωση μιας μέτριας επιτυχίας του swap...

  Το ενδιαφέρον είναι ότι σ' αυτά τα 25 δισ. ευρώ -σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες- δεν συμπεριλαμβάνεται το κάτι λιγότερο από 1 δισ. ευρώ τίτλων που έχει στα χαρτοφυλάκιά της η ΤτΕ, ενώ αντίθετα συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των ομολόγων που είχε η ΤτΕ στο Κοινό Ταμείο (Ασφαλιστικά Ταμεία), οι τράπεζες και οι μικροομολογιούχοι που αγγίζουν συνολικά σχεδόν τα 10 δισ. ευρώ.

  Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον ΟΔΔΗΧ που θα εμπεριέχουν τα πλήρη αποτελέσματα και τη διαδικασία ανταλλαγής που θα πρέπει να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες. 

  Με την ολοκλήρωση, πάντως, του swap αναμένεται ότι θα οριστικοποιηθεί σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης το χρονοδιάγραμμα των επόμενων εκδόσεων, πιθανότατα από τις αρχές του 2018.
     

  Διαβάστε ακόμη: 

  Bloomberg: Η Ελλάδα σχεδιάζει έκδοση νέου ομολόγου μετά το Eurogroup του Ιανουαρίου

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων