Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Νοε-2017 19:09

  Θα ιδρυθούν 380 νέοι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, αυξάνονται τα κονδύλια για τα οικογενειακά επιδόματα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Θα ιδρυθούν 380 νέοι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, αυξάνονται τα κονδύλια για τα οικογενειακά επιδόματα

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Το 2018 θα ιδρυθούν 380 νέοι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, που θα εξυπηρετούν επιπλέον 10.000 παιδιά, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού για το επόμενο έτος. 

  Επίσης στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως:  
   
  * Το πιλοτικό πρόγραμμα των ζεστών σχολικών γευμάτων, θεσμοθετείται για τα δημοτικά σχολεία σε όλη την επικράτεια το 2018 με 130.000 ημερήσια γεύματα για παιδιά δημοτικού.

  * Η αύξηση του διατιθέμενου προϋπολογισμού για τα οικογενειακά επιδόματα το 2018, στοχεύει στην αύξηση των κονδυλίων για το πρώτο και το δεύτερο παιδί.
   
  * Δημιουργούνται 240 Κέντρα Κοινότητας σε Δήμους όλης της χώρας, 13 παρατηρητήρια στις Περιφέρειες για τις εφαρμοζόμενες κοινωνικές πολιτικές, ένας κεντρικός πυρήνας εποπτείας και ελέγχου συγκροτούν έναν ισχυρό μηχανισμό διάγνωσης, αντιμετώπισης, επίλυσης και συνεχούς παρακολούθησης των κοινωνικών αναγκών.
   
  * Η μετατροπή του ΟΓΑ σε ενιαίο οργανισμό απονομής επιδομάτων (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΠΕΚΑ), θα απαλλάξει τον πολίτη από μια σειρά μακρόχρονων διαδικασιών και θα επιτρέψει τον οικονομικό προγραμματισμό των νοικοκυριών.
   
  *Η καταγραφή σε Εθνικό Μητρώο όλων ΝΠΙΔ που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, όχι μόνο θα επιτρέψει τον έλεγχο ευαίσθητων δραστηριοτήτων αλλά, κυρίως, θα ευνοήσει τη συνεργασία και την αλληλοσυμπλήρωση δράσεων για κάλυψη πολλαπλών αναγκών σε τοπικό επίπεδο.
   
  * Μαζί με το δίκτυο των Κέντρων Κοινότητας, συνοικοδομούνται δίκτυα για την ολοκληρωμένη φροντίδα προς τους ηλικιωμένους τρίτης και τέταρτης ηλικίας (διασύνδεση ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι), καθώς και για την άμεση, κατ’ οίκον, αντιμετώπιση αναδυόμενων προβλημάτων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων