Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Νοε-2017 18:12

  Κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής ο Προϋπολογισμός του 2018

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής ο Προϋπολογισμός του 2018

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:51

  Με ένα "στικάκι" που παρέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ.  Χουλιαράκης στον Πρόεδρο της Βουλής κατατέθηκε  στην Βουλή ο  Προϋπολογισμός του 2018.

  Ο Προϋπολογισμός θα εισαχθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου ενώ στην Ολομέλεια στις 18 Δεκεμβρίου. Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί σε πέντε το πολύ συνεδριάσεις έως την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.  "Εύχομαι οι επόμενοι Προϋπολογισμοί να είναι καλύτεροι" επισήμανε ο ΠτΒ, Νίκος Βούτσης. 

  Ο Προϋπολογισμός του 2018 φέρνει ένα ακόμα "τσουνάμι" φόρων και κατάργηση φοροαπαλλαγών συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ. Αυτό το ποσό θα κληθούν  να πληρώσουν σε επιπλέον φόρους οι φορολογούμενοι το 2018. Μεταξύ των μεγάλων ‘χαμένων’ του φετινού προϋπολογισμού όσοι έχουν τυχόν πραγματοποιήσει ιατρικές δαπάνες οι οποίες με το νέο φορολογικό καθεστώς δεν θα εκπίπτουν πλέον.

  Μετά τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στην 3η αξιολόγηση που πρέπει πάση θυσία να κλείσει σε πολιτικό επίπεδο στις 22/1/2018, κάτι που σημαίνει ότι στο πιο "ομαλό" σενάριο πρέπει να υπάρξει τεχνική συμφωνία (SLA) στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.

  Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παραλαμβάνοντας το "στικάκι" ευχήθηκε "οι επόμενοι Προϋπολογισμοί να είναι καλύτεροι".
   
  Ο πρόεδρος της Βουλής, ενημέρωσε το Σώμα ότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός εισάγεται προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου για τέσσερις συνεδριάσεις. Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, θα αρχίσει την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί, μέσα σε πέντε συνεχείς συνεδριάσεις, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, οπότε ο κρατικός Προϋπολογισμός θα ψηφιστεί τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.
   
  Ο κ. Χουλιαράκης, κατέθεσε επίσης τον κρατικό Απολογισμό οικονομικού έτους 2016 και τον Ισολογισμό χρήσης 2016, έκθεση επί των φορολογικών δαπανών, έκθεση των γενικών διευθυντών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, φορολογικής διοίκησης, τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης, δημόσιας περιουσίας και κοινωφελών περιουσιών του υπουργείου Οικονομικών καθώς και τις δηλώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 58 του ν.4270/2014.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων