Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Νοε-2017 17:45

  Draghi: Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Draghi: Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:45

  Την πεποίθηση του ότι η συνολική κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi μιλώντας σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  Ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η εφαρμογή πολλών από τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης στο πρόγραμμα ήδη αποφέρει καρπούς.

  "Στην Ελλάδα "έχει βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση σε μεγάλο βαθμό και από απόψεως απασχόλησης και από απόψεως ΑΕΠ. Η συνεχής εφαρμογή πολλών μέτρων που παρουσιάστηκαν κατά την τρίτη αξιολόγηση έχει φέρει καρπούς. Βλέπουμε επίσης ότι οι αλλαγές φαίνονται και στο χρέος της Ελλάδας, είδαμε μείωση των spreads και επίσης μια θετική ανταπόκριση των αγορών στα μέτρα ανταλλαγής τους χρέους (swap). Έχει βελτιωθεί η ρευστότητα του δημοσίου χρέους, φαίνεται στην ανταπόκριση των αγορών".

  Για τις ελληνικές τράπεζες ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι τα ιδρύματα "πρέπει να σταθεροποιήσουν την κατάστασή τους", επισημαίνοντας ότι οι καταθέσεις "έχουν μεν σταθεροποιηθεί αλλά δεν έχουν ακόμα επανέλθει στα προ κρίσεως επίπεδα".

  Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΕΚΤ εξέφρασε την πλήρη  εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, σημειώνοντας ότι αποτελεί ένα έμπιστο μέλος του Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας και έχει δουλέψει σκληρά για την Ελλάδα.

  Για την οικονομία της Ευρωζώνης συνολικά ο Draghi προειδοποίησε ότι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και πιθανές πολιτικές αστοχίες θα μπορούσαν να επιφέρουν μία διόρθωση στις αγορές, προκαλώντας ανεπιθύμητη σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων