Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Νοε-2017 14:49

  Citigroup: Κρίσιμη η πλήρης άρση των capital controls

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Citigroup: Κρίσιμη η πλήρης άρση των capital controls


  Η προοδευτική χαλάρωση των capital controls είναι σημαντική για την απελευθέρωση της νέας ρευστότητας στην ελληνική οικονομία που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας αλλά και για την υποστήριξη της ανάκαμψης, όπως σημειώνει η Citi.

  Αυτό, όπως επισημαίνει, θα πρέπει να υποστηρίξει την επιστροφή μέρους των καταθέσεων στις τράπεζες, οι οποίες εδώ και δύο περίπου χρόνια κινούνται γύρω από το κατώτατο σημείο που άγγιξαν καλοκαίρι του 2015. Α

  Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η Citi, οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί στη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό εξακολουθούν να εμποδίζουν την πολύ αναγκαία εισροή ξένης ρευστότητας.

  Σχετικά με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού η Citi σημειώνει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός είναι λιγότερο ασταθής από τα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης, τα οποία είναι και τα σημαντικά για τους στόχους των προγραμμάτων διάσωσης, αλλά τείνουν να προσφέρουν μία καλύτερη εικόνα για τις δημοσιονομικές τάσεις. Υποδηλώνουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα συνέχισε να βελτιώνεται ελαφρά, παρά την επιβράδυνση των εσόδων, το 2017.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Citi βλέπει το πρωτογενές πλεόνασμα θα βρεθεί στο 1,8% του ΑΕΠ ή 3,2 δισ. ευρώ, ελαφρά πάνω από το 1,6% του 2016. Η επιβράδυνση των εσόδων, αν και εν μέρει οφείλεται στις υψηλότερες επιστροφές, εγείρει κάποιες ανησυχίες για την διαδικασία της ακόμη πολύ χαμηλής εισπραξιμότητας.

   

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων