Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Νοε-2017 22:43

  Κομισιόν: Γενικά αποδεκτό το μέρισμα, συνεχίζονται οι συζητήσεις

  Κομισιόν: Γενικά αποδεκτό το μέρισμα, συνεχίζονται οι συζητήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:12

  Της Δήμητρας Καδδά

  Το άτυπο πράσινο φως έδωσε η Επιτροπή μέσω εκπροσώπου της στο μέρισμα του 2017 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το οικονομικό επιτελείο με εκπροσώπους των θεσμών. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν πάντως ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις πρέπει να μελετηθούν και να ολοκληρωθεί η συζήτηση με τις αρχές της Ελλάδας.

  Αναλυτικά, ο εκπρόσωπος  Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε απόψε αναφορικά με τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για το μέρισμα  του 2017 πως "εμείς (οι θεσμοί) συζητήσαμε τις ιδέες αυτές με τις ελληνικές αρχές. Οι σημερινές ανακοινώσεις φαίνονται σε γενικές γραμμές ότι είναι σύμφωνες με αυτές τις συζητήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Οι ανακοινώσεις αυτές θα πρέπει να μελετηθούν και να ολοκληρωθεί η συζήτηση με τις αρχές" της Ελλάδας.

  Πηγές της Επιτροπής εξηγούσαν ότι η ανακοίνωση έγινε λίγο πιο γρήγορα από ό,τι προβλεπόταν, αλλά τελικά το περιεχόμενο της φαίνεται να είναι γενικά αποδεκτό. Πρόσθεταν ότι η συζήτηση με τους θεσμούς συνεχίζεται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Άλλες πηγές επισήμαιναν ότι οι ανακοινώσεις κινούνται εντός τους πλαισίου που έχει συζητηθεί.

  Όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές το "καθαρό" μέρισμα  είναι τα 720 εκατ ευρώ της έκτακτης ενίσχυσης, ενώ για να δημιουργηθεί το μέρισμα των 1,4 δισ. ευρώ προστίθενται και τα 315 εκατ. ευρώ της  παρακράτησης των εισφορών υγείας σε συνταξιούχους αλλά και  τα 360 εκατ. ευρώ για την επιδότηση των ΥΚΩ της ΔΕΗ.

  Πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα ότι έλαβε χώρα τηλεδιάσκεψη για το θέμα στο ΥΠΟΙΚ. Οι συζητήσεις πρέπει να οριστικοποιηθούν, καθώς κατατίθεται στις 21/11 στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2018.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων