Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Νοε-2017 17:42

  Koμισιόν: "Κλειδί" η αυστηρή εφαρμογή της απολιτικοποίησης του Δημοσίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη
   
  Ιδιαίτερη έμφαση δίδει  Κομισιόν στην αυστηρή εφαρμογή της απολιτικοποίησης του Δημοσίου, όπως αυτή προβλέπεται στο Μνημόνιο, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του "Κεφαλαίου" του Σαββάτου 11/11.

  Στην ενημερωτική έκθεση της  για το Πρόγραμμα Στήριξης της Ελλάδας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, η Κομισιόν τονίζει πως  η  αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής  δίνει ισχυρή έμφαση στην εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων που είχαν εγκριθεί προηγουμένως, όπως αυτές που σχετίζονται με την αποπολιτικοποίηση, την πρόσληψη  διευθυντικών στελεχών και την εισαγωγή ενός νέου συστήματος αξιολόγησης.

  Οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν επίσης την ενίσχυση των ανεξάρτητων οντοτήτων του Δημοσίου, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, ώστε να διασφαλίζεται η αυτονομία και η αποτελεσματική λειτουργία τους.

  Όσον αφορά το μέλλον, παραμένει κλειδί η διασφάλιση της αυστηρής και συνεπούς  εφαρμογής του ενισχυμένου πλαισίου σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, τονίζεται.

  Στην ίδια έκθεση σημειώνεται πως την περίοδο 2009 -2016 το προσωπικό στο στενό δημόσιο μειώθηκε κατά 26% και οι μισθοί των υπαλλήλων κατά 38%. Έτσι η μισθολογική δαπάνη του δημοσίου έφτασε κοντά στο επίπεδο του μέσου όρου στην ευρωζώνη (9,1% του ΑΕΠ στην Ελλάδα έναντι 8,9% στην ευρωζώνη).

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων