Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Νοε-2017 22:30

  ΗΠΑ: Από το 2019 οι φορολογικές περικοπές στις επιχειρήσεις, λέει η Γερουσία

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  ΗΠΑ: Από το 2019 οι φορολογικές περικοπές στις επιχειρήσεις, λέει η Γερουσία

  Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα την δική τους πρόταση τους για την αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου η οποία έχει σημαντικές διαφορές με το αντίστοιχο σχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

  Οι σημαντικότερες διαφορές εντοπίζονται στο ανώτατο επίπεδο των ατομικών φορολογικών συντελεστών και τον αριθμό των ατομικών συντελεστών, στο χρονοδιάγραμμα για τις φορολογικές περικοπές στις επιχειρήσεις και σε ορισμένα θέματα που αφορούν τον φόρο ακινήτων.

  Ειδικότερα, το νομοσχέδιο της Γερουσίας θα καθυστερήσει τις φορολογικές περικοπές για τις επιχειρήσεις μέχρι το 2019. Επίσης, θα διπλασιάζει τη φοροαπαλλαγή για ακίνητα στα 11 εκατ. το μέγιστο ανά άτομο, ενώ θα αφήνει τον συντελεστή του 40% για περιουσίες πάνω από το επίπεδο αυτό.

  Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων μειώνει άμεσα τον εταιρικό φόρο στο 20% και καταργεί τον φόρο περιουσίας με ισχύ από το  2024.

  Το νομοσχέδιο της Γερουσίας διαμορφώνει επίσης στο 38,5% το ανώτατο φορολογικό συντελεστή για φυσικά πρόσωπα και διατηρεί τη δομή των επτά επιπέδων. Η Βουλή έχει ανώτατο συντελεστή το 39,6% και δομή τεσσάρων επιπέδων.

  Επίσης, η Γερουσία απομακρύνει εντελώς την ικανότητα των νοικοκυριών να αφαιρούν τους τοπικούς και πολιτειακούς φόρους στον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος. Η Βουλή περιορίζει το μέγεθος που μπορεί το νοικοκυριό να αφαιρέσει, διατηρώντας ένα ποσό 10.000 δολ. σε φόρους ιδιοκτησίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων