Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Νοε-2017 12:34

  Ζήτηση - ρεκόρ φέτος για φυσικό αέριο

  Ζήτηση - ρεκόρ φέτος για φυσικό αέριο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  21.000 νέες συνδέσεις φυσικού αερίου, νούμερο αυξημένο κατά 50% σε σχέση με τον αρχικό στόχο και υπερδιπλάσιο σε σχέση με πέρυσι, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΔΑ Αττικής.

  Πρόκειται, όπως τόνισε ο νέος γενικός διευθυντής της εταιρείας, Δημήτρης Παπακώστας, για υψηλό της τελευταίας δεκαετίας που δείχνει τη σημαντική ζήτηση για το φιλικό και αποδοτικό καύσιμο.

  Ο κ. Παπακώστας που ανέλαβε πρόσφατα τη διοίκηση, σημείωσε ότι διανύει η ΕΔΑ Αττικής μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων, ιδιαίτερα εν όψει της απελευθέρωσης της αγοράς. "Η είσοδος νέων παικτών και η απελευθέρωση απαιτούν τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και φιλικού πλαισίου συνεργασίας όλων των μερών για τη μεγαλύτερη διάδοση του φυσικού αερίου", ανέφερε.

  Ο ίδιος τόνισε ότι από τις νέες συνδέσεις το μεγαλύτερο ποσοστό - περίπου 12.000 - είναι για αυτόνομες συνδέσεις, αλλά και σε όγκους, η ζήτηση κυμαίνεται μέχρι στιγμής στα 2,5 εκατ. μεγαβατώρες, μέγεθος εντός του στόχου.

  Ο κ. Παπακώστας, επίσης, προανήγγειλε ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα επιδοτήσεων και μέσα στο 2018, ενώ η εταιρεία συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν τέλη σύνδεσης. Επίσης, φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που η εταιρεία βγήκε πιο επιθετικά στο κομμάτι των αυτονομιών τύπου Riser, το οποίο αναμένεται να συνδυαστεί και με την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών. 

  Σε ό,τι αφορά τις επεκτάσεις νέου δικτύου, η διοίκηση της ΕΔΑ τόνισε ότι το 5ετές πρόγραμμα προβλέπει επέκταση 100 χλμ., με πρωταρχικό στόχο την πύκνωση του υφιστάμενου δικτύου 300.000 χλμ., το οποίο αυτήν τη στιγμή καλύπτει το 55% στην Αττική. Παράλληλα, έμφαση δίνεται στην αναβάθμιση του παλαιού δικτύου στο κέντρο της Αθήνας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων