Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Νοε-2017 17:36

  175.000 ευρώ στους αξιολογητές της δράσης ICT4GROWTH

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  175.000 ευρώ στους αξιολογητές της δράσης ICT4GROWTH

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:17

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Στα 175.000 ευρώ υπολογίζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τη δαπάνη από την αναδρομική καταβολή αποζημιώσεων στον πρόεδρο και τα μέλη των γνωμοδοτικών επιτροπών για την αξιολόγηση και την πιστοποίηση επενδυτικών σχεδίων της δράσης ICT4GROWTH, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του υπ. Οικονομίας για το υπαίθριο εμπόριο.

  Με την προτεινόμενη διάταξη, η οποία κατατέθηκε για να ολοκληρωθεί η δράση, προκειμένου να καταστεί εφικτή η αποπληρωμή των ενταγμένων και ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θεσπίζεται ανώτατο όριο αποζημίωσης κατ’ άτομο και κατ’ έτος ύψους 2.400 ευρώ, ενώ το κονδύλι θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). 

  Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, "παρέχεται η εξουσιοδότηση για έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει τα περί της αμοιβής των αξιολογητών και των γνωμοδοτικών επιτροπών που ορίστηκαν και συστάθηκαν από την εταιρεία Κοινωνία της Πληροφορίας από το 2013 για τις ανάγκες αξιολόγησης και πιστοποίησης επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της δράσης κρατικής ενίσχυσης "Ενίσχυση Επιχειρήσεων για την Υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων Ανάπτυξης-Παροχής Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας (ICT4GROWTH)". Οι σχετικές υπηρεσίες έχουν σε μεγάλο βαθμό ήδη παρασχεθεί, ενώ υπολείπεται η παροχή υπηρεσιών για την ολοκλήρωση της πιστοποίησης των επενδυτικών σχεδίων. Η παροχή των εν λόγω υπηρεσιών έχει γίνει, (σ.σ. όπως αναφέρεται στην τροπολογία), εκτός του κανονικού ωραρίου και του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση".

  Οι αμοιβές θα εξατομικευτούν και θα καταβληθούν με απόφαση του αρμόδιου οργάνου της Κοινωνίας της Πληροφορίας, κατόπιν επιχορήγησης της τελευταίας από το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

  Τι απαντά με non paper ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας

  Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Αλ. Χαρίτσης, αναφέρει σχετικά: "Προς απάντηση όσων ανακριβών αναφέρονται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας capital.gr για τη δράση ICT4GROWTH, επισημαίνουμε τα εξής:

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βαφτίζεται "μπόνους" η νόμιμη και εντός των επιτρεπόμενων ορίων αμοιβή των αξιολογητών και των μελών των γνωμοδοτικών επιτροπών προκειμένου να ολοκληρωθεί η δράση ICT4GROWTH και να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου.

  Από τη μία η κυβέρνηση κατηγορείται ως μπαταχτσής που δεν πληρώνει τα ληξιπρόθεσμα κι από την άλλη, όταν ψηφίζονται ρυθμίσεις που επιλύουν εκκρεμότητες χρόνων και δίνουν οξυγόνο σε δεκάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, κατασκευάζονται υποθέσεις για μπόνους και προκλητικές αμοιβές. Έχει και η αντιπολιτευτική εμμονή τα όριά της…".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων