Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Νοε-2017 19:17

  Ολοκληρώθηκε η 1η Έκθεση Κ.ΑΛ.Ο.

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ολοκληρώθηκε η 1η Έκθεση Κ.ΑΛ.Ο.

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας που διοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας. Από 1 έως 3 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, περισσότερες από 150  κοινωνικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί εργαζομένων από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν, για πρώτη φορά, στον ίδιο χώρο, παρουσιάζοντας συγχρόνως στο ευρύ κοινό τη δυναμική της κοινωνικής οικονομίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ.Εργασίας.

  Στη διάρκεια της έκθεσης, οι φορείς ΚΑΛΟ μοιράστηκαν εμπειρίες και προβληματισμούς, αντάλλαξαν απόψεις και τεχνογνωσία, συνεργάστηκαν και ανέπτυξαν δεξιότητες σχετικά με την οργάνωση, την επικοινωνία, τον κοινωνικό αντίκτυπο και τις δυνατότητες εξέλιξης της επιχείρησής τους, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, τα κοινωνικά εγχειρήματα ενημερώθηκαν από την Ειδική Γραμματεία Κ.ΑΛ.Ο. του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις υποστηρικτικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες.

  Παράλληλα, οι επισκέπτες γνώρισαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των κοινωνικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών εργαζομένων, το περιεχόμενο της κοινωνικής οικονομίας, τη συμβολή της στο οικονομικό οικοσύστημα και το οικονομικό και κοινωνικό όφελος που προσφέρει.

  Η 1η έκθεση Κ.ΑΛ.Ο. πραγματοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου μάθηση – ΕΣΠΑ". Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, η βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, η Δια Βίου Μάθηση, η ευαισθητοποίηση για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων