Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Νοε-2017 17:53

  Reuters: Το χρονοδιάγραμμα των ελληνικών stress test δεν θα επηρεαστεί από την αναβολή των ευρωπαϊκών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Reuters: Το χρονοδιάγραμμα των ελληνικών stress test δεν θα επηρεαστεί από την αναβολή των ευρωπαϊκών

  Η καθυστέρηση στην διεξαγωγή των πανευρωπαϊκών προσομοιώσεων ακραίων καταστάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα επηρεάσει τα stress tests στις ελληνικές τράπεζες, η ολοκλήρωση των οποίων εξακολουθεί να αναμένεται τον Μάιο του 2018, αναφέρει στο Reuters πηγή με γνώση της διαδικασίας. 

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα ελληνικά stress tests, τα οποία αποσκοπούν στον εντοπισμό τυχόν ελλείψεων κεφαλαίων πριν η Ελλάδα εξέλθει το προγράμματος στήριξης, θα διεξαχθούν χωριστά από τα stress tests στις υπόλοιπες τράπεζες της ευρωζώνης. 

  Η καθυστέρηση "δεν αναμένεται να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα των stress tests στις ελληνικές τράπεζες" δήλωσε πηγή στο Reuters. 

  Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών, η οποία συντάσσει τα κριτήρια για τις πανευρωπαϊκές προσομοιώσεις ακραίων καταστάσεων, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των stress tests, τον Νοέμβριο του 2018, αρκετούς μήνες αργότερα απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι τράπεζες χρειάζονται χρόνο για την εφαρμογή των νέων λογιστικών προτύπων, γνωστά ως IFRS 9. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων