Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Οκτ-2017 18:51

  Γ. Ρεβύθης: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για μείωση των αντικειμενικών

  Γ. Ρεβύθης: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για μείωση των αντικειμενικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρότι εμφανίζονται σημάδια ανάκαμψης στην αγορά ακινήτων, ιδιαίτερα σε ακίνητα χαμηλών αξιών στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια, με αποτέλεσμα να διαφαίνεται μικρή ανάκαμψη στις τιμές πώλησης της τάξης του 3%, με το ενδιαφέρον να προέρχεται κατά 80% από ξένους και κατά 20% από Έλληνες, η ανάκαμψη αυτή μπορεί να αντιστραφεί άμεσα άν δεν προσεγγίσουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με την σημερινή πραγματικότητα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος Συλλόγου Κτηματομεσιτών Αθηνών - Αττικής, Γιάννης Ρεβύθης, υποτίθεται ότι τα τελευταία χρόνια διάφορες επιτροπές συσκέπτονται, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Πολύ φοβούμαστε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σχετική πολιτική βούληση γιατί η μείωση τους θα οδηγήσει σε διακινδύνευση του εισπρακτικού στόχου του ΕΝΦΙΑ (3,2 δις!).

  Οσο όμως παραμένουν οι σημερινές υψηλές αντικειμενικές αξίες, τόσο θα συνεχίζεται η υπερφορολόγηση των Ελλήνων και η καταλήστευσή τους με τον υψηλότατο απαράδεκτο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ που καταδικάζει την οικονομία σε απραξία, τους υψηλούς φόρους κληρονομιάς και μεταβίβασης και στα τεκμήρια διαβίωσης που αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την αγορά ή ακόμη και την ενοικίαση ευπρεπούς κατοικίας. Και τόσο θα φυτοζωεί η κτηματαγορά και η οικονομία.

  Γι΄αυτό καλούμε για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Οικονομικών να προβεί σε άμεση αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, μειώνοντάς τις άμεσα και δίκαια, ιδιαίτερα εκείνες που εξαιρέθηκαν εντελώς από την περυσινή μείωση, ώστε να μην αποτελούν παραφωνία και διαστρέβλωση της σημερινής πραγματικότητας, και να πληρώνονται οι φόροι επί πραγματικών αξιών. Παρά την έλλειψη πληθώρας συγκριτικών στοιχείων, οι υπηρεσίες του υπουργείου ξέρουν πως να το επιτύχουν, αρκεί να μην επικρατήσει και πάλι το πνεύμα της "πολιτικής" παρεμβατικότητας. Μόνον έτσι θα σημειωθεί πραγματική ανάκαμψη στην κτηματαγορά και άνθιση στην οικονομία!

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ