Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Οκτ-2017 14:50

  Citi: H δημοσιονομική υπεραπόδοση βοηθά στην γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

  Citi: H δημοσιονομική υπεραπόδοση βοηθά στην γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η τρίτη αξιολόγηση φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί χωρίς σημαντικά εμπόδια, σημειώνει η Citigroup σε σημερινό της note μετά τον πρώτο γύρο των συνομιλιών Αθήνας-Θεσμών.

  Όπως επισημαίνει, οι πιστωτές της Ελλάδας ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο συνομιλιών για την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης την περασμένη εβδομάδα χωρίς σημαντικές διαφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση

  Σύμφωνα με αναφορές, οι πιστωτές συμφώνησαν με την κυβέρνηση για το δημοσιονομικό στόχο του 2017 (το πρωτογενές πλεόνασμα αυξήθηκε περαιτέρω στο 2,8% του ΑΕΠ από 2,2% ) και διαπιστώθηκε μόνο ένα μικρό δημοσιονομικό χάσμα για το 2018 (όταν ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος εξακολουθεί να είναι στο 3,5% του ΑΕΠ).

  Ωστόσο, όπως τονίζει, αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, καθώς ο στόχος του 2018 θα μπορούσε πιθανώς να καθυστερήσει ακόμη και στην τέταρτη αξιολόγηση.

  Οι πιστωτές αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα έως το τέλος Νοεμβρίου και η κυβέρνηση εξακολουθεί να "βλέπει" την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους, όπως σημειώνει η Citigroup.

  Όπως σχολιάζει η αμερικάνικη τράπεζα, παρά την ακόμα πολύ αδύναμη οικονομία, η δημοσιονομική υπεραπόδοση θα βοηθήσει στην ταχεία ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης.


  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ