Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Οκτ-2017 14:39

  Μειώθηκε ο δείκτης του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

  Μειώθηκε ο δείκτης του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Οκτώβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μείωση (-2,3) κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Οκτώβριο στην Ελλάδα.

  Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στις 98,3 μονάδες από 100,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Η μείωση του δείκτη ΕSI στην Ελλάδα οφείλεται, κυρίως, στη μείωση της εμπιστοσύνης στον κλάδο της βιομηχανίας και των κατασκευών, ενώ η εμπιστοσύνη των καταναλωτών παρέμεινε περίπου στα ίδια επίπεδα.

  Στην Ευρωζώνη ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕSI) τον Οκτώβριο κατέγραψε τo υψηλότερο επίπεδο, τα τελευταία 17 χρόνια , σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επιχειρήσεις και καταναλωτές.

  Συγκεκριμένα, στην Ευρωζώνη ο δείκτης (Economic Sentiment Indicator, ESI) αυξήθηκε τον Οκτώβριο στις 114 μονάδες από 113,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2001.

  Στην ΕΕ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στις 114,2 μονάδες από 113,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας το υψηλότερο επί
  πεδο από τον Ιούνιο του 2007. Το βελτιωμένο οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη οφείλεται στη σημαντική αύξηση της εμπιστοσύνης στον κλάδο της βιομηχανίας, του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών και, σε μικρότερο βαθμό, στην αύξηση της εμπιστοσύνης στον τομέα των υπηρεσιών.

  Μόνο η εμπιστοσύνη των καταναλωτών παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη. Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, ο δείκτης ESI αυξήθηκε σημαντικά στη Γερμανία (+2,1) και, σε μικρότερο βαθμό, στην Ιταλία (+1,0), ενώ παρέμεινε γενικά σταθερός στην Ισπανία (+0,3) και στις Κάτω Χώρες (+0,1) και μειώθηκε σημαντικά στη Γαλλία (-1,6). 

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ