Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 26-Οκτ-2017 08:05

  Όλα τα ανοιχτά μέτωπα της γ’ αξιολόγησης για το Δημόσιο

  Όλα τα ανοιχτά μέτωπα της γ’ αξιολόγησης για το Δημόσιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη
   
  Ανοιχτά παραμένουν τα τέσσερα βασικά μνημονιακά μέτωπα που αφορούν στο Δημόσιο.

  Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, κινητικότητα, επιλογή γενικών διευθυντών και συμβασιούχοι αποτελούν τα βασικά θέματα στην ατζέντα των δύο πλευρών σε ό,τι αφορά την γ΄ αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής.

  Οι μέχρι πρότινος επαφές των δύο πλευρών έγιναν σε θετικό κλίμα, καθώς –όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι στο Capital.gr- οι έως τώρα βασικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει το αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης , βάσει του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής, βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης.

  Πιο συγκεκριμένα, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων "τρέχει" έστω και με καθυστέρηση. 

  Η κινητικότητα βρίσκεται πάνω–κάτω εντός του προβλεπομένου χρονοδιαγράμματος, ενώ το ίδιο ισχύει και για την επιλογή γενικών διευθυντών με "αποκομματικοποιημένα" κριτήρια. 

  Επίσης, το πλήθος των συμβασιούχων δεν ξεπερνά προς το παρόν το όριο του 2016.

  Στενοί συνεργάτες της Ο. Γεροβασίλη ανέφεραν στο Capital.gr πως σε κάθε ένα από τα παραπάνω μέτωπα η κατάσταση έχει αναλυτικά ως αυτή τη στιγμή ως εξής:

  · Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων
  Έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του 80% των διευθυντών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

  Υπενθυμίζεται πως το Μνημόνιο προέβλεπε ολοκλήρωση της αξιολόγησης στα τέλη του περασμένου Ιουνίου. 

  Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε κατορθωτό λόγω της πολύμηνης απεργίας–αποχής της ΑΔΕΔΥ. Με τροπολογία της Ο. Γεροβασίλη τον περασμένο μήνα, έχει ξεμπλοκάρει η σχετική διαδικασία, σύμφωνα με όσα δαμηνύονται από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

  Ωστόσο, έχει ως τώρα σημειωθεί τετράμηνη καθυστέρηση για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας. Παρόλα αυτά, οι θεσμοί δεν φέρονται, σύμφωνα με αρμόδιους κυβερνητικούς κύκλους, να εγείρουν ενστάσεις επ΄ αυτού, δεδομένου ότι η διαδικασία έχει ήδη δρομολογηθεί.

  · Κινητικότητα

  Την ερχόμενη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας προκειμένου να εγκρίνει 909 αιτήματα δημοσίων υπηρεσιών και φορέων για μετατάξεις–αποσπάσεις υπαλλήλων.

  Αμέσως μετά αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι να δηλώσουν σε ποια από τις 909 κενές θέσεις στο Δημόσιο επιθυμούν να μεταταχθούν–αποσπασθούν.

  Σημειώνεται πως το Μνημόνιο προέβλεπε την έναρξη της κινητικότητας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Capital.gr πως η σχετική διαδικασία "τρέχει" εντός του προβλεπομένου χρονοδιαγράμματος.

  · Προκήρυξη θέσεων γενικών διευθυντών

  Έχουν γίνει προκηρύξεις για 20 θέσεις γενικών διευθυντών Διοικητικού –Οικονομικού σε 20 αντίστοιχα Υπουργεία και θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα με τους πίνακες κατάταξης στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

  Οι προκηρύξεις για τους τομεακούς Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

  Το Μνημόνιο προβλέπει προϋποθέσεων για τον διορισµό των νέων γενικών διευθυντών στο ∆ηµόσιο µέχρι τον ∆εκέµβριο του 2017.

  Κύκλοι του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρουν στο Capital.gr πως ο στόχος αυτός που αποβλέπει στην "αποκομματικοποίηση" του Δημοσίου θα επιτευχθεί.

  · Συμβασιούχοι
  Βάσει της απογραφής του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης τον Ιανουάριο του 2017, ο μέσος μηνιαίος όρος των συμβασιούχων του Δημοσίου οι οποίοι μισθοδοτούνται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό ελάχιστα ξεπερνά το μέσο μηνιαίο όρο του πλήθους των αντίστοιχων συμβασιούχων το 2016.

  Υπενθυμίζεται πως το τρέχον Μνημόνιο προβλέπει πως ο μέσος μηνιαίος όρος των κρατικά επιχορηγούμενων συμβασιούχων το 2017-2018 θα πρέπει να είναι ο ίδιος με το μέσο μηνιαίο όρο των κρατικά επιχορηγούμενων συμβασιούχων του 2016 (γύρω στους 47.500).

  Συνεπώς ο σχετικός στόχος έχει έως τώρα σε γενικές γραμμές επιτευχθεί, αναφέρουν κύκλοι του Υπ.Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο Capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ