Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Οκτ-2017 16:05

  Γάλλος πρέσβης: Ελλάδα και Γαλλία καινοτομούμε μαζί για το κοινό μας μέλλον

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ελλάδα και η Γαλλία καινοτομούν μαζί, για να χτίσουν ανταγωνιστικές οικονομίες στην Ευρώπη που ανατέλλει, αξιοποιώντας τους ισχυρούς δεσμούς των δύο λαών. Αυτό είναι το πνεύμα της διοργάνωσης του 2ου φόρουμ καινοτομίας "Mazinnov2" (καινοτομούμε μαζί) που διεξάγεται στις 10 και 11 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη και όπου Έλληνες και Γάλλοι startupers, μαθητές, ερευνητές, επιχειρηματίες, θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το επιχειρηματικό τους όραμα για την Ελλάδα του αύριο και να ενώσουν δυνάμεις.

  Στη συνέντευξη που έδωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με την ευκαιρία της διοργάνωσης "Mazinnov2", ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, εξηγεί ότι η Γαλλία είναι leader στην καινοτομία, η Ελλάδα έχει ένα πολύ καλό οικοσύστημα και ότι είναι μια ευκαιρία, οι παραδοσιακά στενές σχέσεις των δύο λαών να πάρουν νέα πνοή με την κοινή δημιουργία.

  Η χάρτα "Mazinnov", που υπογράφηκε με την ολοκλήρωση του πρώτου φόρουμ τον Νοέμβριο του 2016, αριθμεί ήδη 160 υπογραφές, ενώ για τη φετινή εκδήλωση, περισσότεροι από 50 startupers έχουν εκφράσει την επιθυμία να "υιοθετηθούν" από πιο ώριμες επιχειρήσεις, ενώ οι τελευταίες έχουν ενδιαφέρον να "υιοθετήσουν".

  Η καινοτομία δίνει πάντα ώθηση στην ανθρωπότητα, τονίζει ο Γάλλος πρέσβης, διευκρινίζοντας ότι ο ψηφιακός κόσμος είναι μόνον ένα μέρος της. Υπάρχουν καινοτόμες ιδέες σε όλο το εύρος της ζωής, που αφορούν, για παράδειγμα, την κοινωνία και την τέχνη. Κι αυτό θα αναδειχθεί στο διήμερο "Mazinnov2", σε εργαστήρια όπως "η έξυπνη πόλη" και η σύνδεση "της τέχνης με το επιχειρείν", αλλά και από το "πιτσάρισμα" των νεοσσών της καινοτομίας.

  Ως κορυφαίο παράδειγμα έμπνευσης, ο κ. Σαντεπί αναφέρει τον Παρθενώνα. Δεν είναι ο πρώτος ναός, αλλά είναι μοναδικός, επειδή μελετήθηκε με καινοτόμο πνεύμα, ώστε να υπάρξει ένα τέλειο αποτέλεσμα, τονίζει.

  Στον απόηχο της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, λέει ότι ο διπλός του στόχος ήταν η στήριξη της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας- γι αυτό και συνοδεύτηκε από πολλές και ισχυρές επιχειρήσεις - καθώς και η πρώτη συνολική παρουσίαση των προτάσεών του για τη μελλοντική Ευρώπη, που έγινε από την Πνύκα. Ως τώρα, δεν έχουν υπογραφεί συμβόλαια συνεργασίας που να προέκυψαν από την επίσκεψη, αν και κάποια υπάρχουν στα σκαριά, σημειώνει, μη θέλοντας να τα αποκαλύψει πριν ολοκληρωθούν.

  Αναφερόμενος στην Ευρώπη του μέλλοντος, ο Γάλλος πρέσβης σημειώνει ότι "πρέπει να δείξει καθαρά στους πολίτες της ότι μπορεί να τους προσφέρει προστασία και προοπτική". Σ' αυτά συμφωνούν όλοι και σ' αυτή τη βάση θα πρέπει να προχωρήσει η προετοιμασία τους επόμενους 18 μήνες ως τις ευρωπαϊκές εκλογές, για την Ευρώπη του μέλλοντος.

  Επισημαίνει ότι παρά την άνοδο των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, όταν τα λόγια τελειώνουν και οι λαοί βρίσκονται "ενώπιον των αποφάσεων", αποδεικνύουν "την ισχυρή δέσμευσή τους στην Ευρώπη" και αυτό αποδείχθηκε στις πρόσφατες εκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία.

  Ειδικότερα για την Ελλάδα, λέει ότι μετά από τόσες θυσίες του λαού, έχει μπροστά της μια "καλή προοπτική", να αποκτήσει ξανά την "αυτονομία" της και εύχεται στους Έλληνες να μην αλλάξουν τον χαρακτήρα τους. "Είναι υπέροχοι, παραμένουν φιλόξενοι, ξέρουν να προχωρούν και να συνεχίζουν να υπάρχουν", λέει χαρακτηριστικά.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ