Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Οκτ-2017 18:36

  Α. Ξηροκώστας (SAP Hellas): Η καινοτομία πρέπει να έχει κοινωνικό αποτύπωμα

  Α. Ξηροκώστας (SAP Hellas): Η καινοτομία πρέπει να έχει κοινωνικό αποτύπωμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η καινοτομία που χρειάζεται η χώρα πρέπει να έχει κοινωνικό αποτύπωμα, ανέφερε ο Α. Ξηροκώστας, Country Manager της SAP Hellas, Cyprus, Malta, μιλώντας στο πολυσυνέδριο Capital+Vision. 

  Ειδικότερα, πρόσθεσε ότι η καινοτομία που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι αυτή που θα αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης, που θα μπορέσει να προσφέρει καλύτερες συνθήκες ζωής για  πολλούς και όχι μόνο για αυτούς που είχαν μια φαεινή ιδέα κάποτε. 

  Υπογράμμισε ωστόσο πως η καινοτομία που χρειάζεται η χώρα δεν είναι αυτή για τους πέντε ή τους δέκα. Δεν είναι η καινοτομία που καθιστά έναν ευφυή επιχειρηματία πλούσιο από τη μια μέρα στην άλλη, σημείωσε, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν παραγνωρίζει την επιτυχία όλων αυτών των επιχειρηματιών που έχουν δημιουργήσει ένα καινούριο περιβάλλον.

  Σύμφωνα με τον κ. Ξηροκώστα πρέπει να αναζητήσουμε πως μπορούμε να επηρεάσουμε με θετικό τρόπο, δηλαδή να βελτιώσουμε τις ζωές των πολλών. 
  Και συμπλήρωσε ότι αυτό που στην SAP αντιμετωπίζουν ως καινοτομία είναι το σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας των επιχειρήσεων και κατ΄ επέκταση της κοινωνίας. 

  "Κανείς δεν πιστεύει ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από κρατικές επεμβάσεις" τόνισε συμπληρώνοντας πως η κοινωνική ευημερία και η ανάπτυξη του λαού και των εθνών θα έρθει μέσα από την καλύτερη διαχείριση των πόρων και τη δημιουργία αξίας μέσα από καλύτερες ιδέες. 

  Οι χώρες που δεν έχουν πόρους και δεν έχουν μεγάλη έκταση ή πολύ κόσμο χρειάζονται έξυπνες λύσεις. Άρα η χώρα μας μπορεί να επωφεληθεί με δυο τρόπους: ο πρώτος είναι να παρέχει τεχνολογία σε άλλους και ο δεύτερος να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία που μπορεί να πάρει από το εξωτερικό, κατέληξε ο  Country Manager της SAP Hellas. 

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ