Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Οκτ-2017 14:12

  Rüdiger Rosen: Η συζήτηση για Grexit έληξε, τώρα μας ενδιαφέρει η υψηλή ανάπτυξη

  Rüdiger Rosen: Η συζήτηση για Grexit έληξε, τώρα μας ενδιαφέρει η υψηλή ανάπτυξη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η συζήτηση για το Grexit έχει λήξει. Τώρα μας ενδιαφέρουν τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης”, τόνισε μιλώντας στο συνέδριο του Capital+Vision ο Rüdiger Freiherr von Rosen, πρόεδρος Frankfurter Gesellschaft & πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης."Δεν υπάρχει χώρος για κριτική και απαισιοδοξία, δεν καταλήγει κάπου αυτό. Έχουμε καθαρά σημάδια αισιοδοξίας”, είπε. 

  Ο ίδιος στάθηκε στο ζήτημα των κόκκινων δανείων υπογραμμίζοντας πως "δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας, αλλά ένα διεθνές πρόβλημα”. Και στην Γερμανία έχουμε πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια, είπε. 

  Παραπέμποντας σε πρόσφατες δηλώσεις του Π. Μοσκοβισί, ο κ. Rosen δήλωσε πως το τέλος της κρίσης έχει φτάσει και πως αν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, οι αγορές θα τιμήσουν αυτήν της την προσπάθεια.  "Αν δεν πονέσει κανείς δεν κερδίζει”, είπε αναφερόμενος στα δεινά που έχει περάσει ο ελληνικό λαός στο πλαίσιο της προσαρμογής. 

  Αναφορικά με το πρόβλημα των κόκκινων  δανείων, ο ίδιος δήλωσε πως οι χώρες μέλη της ΕΕ θα πρέπει βρουν μια συνταγή για την μεταβίβαση αυτών των δανείων σε συγκεκριμένες τράπεζες, όχι κακές, αλλά ειδικές που θα έχουν συσταθεί για τον σκοπό αυτό. Επίσης, θα πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να αναπτυχθεί μια δευτερογενής αγορά για τα κόκκινα δάνεια. Επιπλέον, τα μέλη της ΕΕ θα πρέπει να εξετάσουν τρόπους επιστροφής των κεφαλαίων που έφυγαν κατά την κρίση στην Ελλάδα, να ενδυναμώσουν την εποπτεία των τραπεζών και να τροποποιήσουν κάποιους κανόνες.

  Ο Rosen αναφέρθηκε τέλος και στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδα και αστειευόμενος είπε "προσπάθησα να διαβάσω το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη, αλλά αντιστάθηκα”. 

  Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την ομιλία:


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ